Taller voltes UPV Gener algemesí solidari burkina fasoLa segona fase inclou la construcció de l’edifici d’administració del centre i les latrines, una volta inaugurat l’aulari. La Universitat Politècnica de València es troba ara mateix impartint un taller de construcció de voltes a la localitat de Burkina Faso.
Ha sigut el primer curs en què els alumnes de post-primària de Baasneere i els poblats de la rodalia han pogut fer classe en un aulari condicionat prop de casa. Ara arranca la segona fase a poc a poc per a completar la construcció de quatre despatxos, una sala de professors, una secretaria, un local per acollir la instal·lació elèctrica d’origen solar, i latrines per als alumnes i els professors.
Algemesí Solidari està ultimant les negociacions amb l’empresa constructora de la ciutat d’Ouguadougou , la capital del país, per a poder iniciar les obres el més aviat possible.
Com ja es va realitzar amb les obres de l’aulari, el nou edifici es realitzarà amb murs i voltes de blocs de BTC, fets manualment amb terra crua a pressió, i una sobrecoberta de xapa metàl·lica per a reduir l’impacte climatològic de la zona. En aquesta part d’Àfrica es registren temperatures molt baixes o per damunt dels 40 graus depenent de l’època de l’any.
Al mateix temps , un grup de voluntaris de la Càtedra UNESCO de construcció amb terra de la Universitat Politècnica han visitat Baasneere per a fer un taller de voltes de 15 dies de durada per a ensenyar els treballadors locals a construir voltes amb la tècnica valenciana de la volta tabicada. Es preveu que durant uns 7 mesos estaran treballant unes 12 persones en les obres. La seua direcció es farà des d’Algemesi pels autors del projecte i per un arquitecte a peu d’obra com ja es va realitzar amb les obres de l’aulari.
Algemesí Solidari ha estat durant tot l’any recaptant els diners suficients per a poder continuar les obres amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes i diverses entitats d’Algemesí.
Una volta finalitzada aquesta fase, començarà la redacció dels projectes per a construir la biblioteca, un laboratori de ciències i habitatges per al professorat.
L’ONG disposa de més de 300 socis de la ciutat i la col·laboració activa de milers de ciutadans en les diverses campanyes de solidaritat que es realitzen durant l’any.
En l’última edició de Pobresa Zero, Algemesí va ser la tercera ciutat de tota la Comunitat Valenciana en participació després de València i Alacant.
El treball es realitza en col·laboració de l’Ajuntament, de tots els centres escolars de la ciutat, públics i privats, Càritas, la Parròquia Maria Auxiliadora i una desena d’empreses locals que va augmentant cada vegada més.