Francesc Betí Sanchis. Diplomat en òptica i optometria. Col·legiat 14.396


Un mussol sorgeix a causa de la inflamació de determinades glàndules sebàcies que s’ubiquen a la base de les pestanyes o en les parpelles (la glàndula de Zeiss, la glànd
ula de Moll o la glàndula de Meibomio). La causa més comuna de la seva aparició és la proliferació de bacteris de l’espècie Staphylococcus aureus (estafilococ), encara que també poden involucrar altres patògens. Altres causes poden ser la blefaritis (inflamació crònica de l’ull), canvis hormonals i l’estrès. El procés de curació dels mussols pot durar fins a 2 setmanes i encara que en general no és una malaltia greu resulta prou dolorosa i antiestètica. Si el problema persisteix per més temps de l’assenyalat has d’acudir al metge ja que pot ser necessari aplicar una pomada antibiòtica i antiinflamatòria prescrita per un especialista.
Recorda que el mussol sol sortir a conseqüència de l’exposició a bacteris així que:Evita tocar, estrènyer i extirpar el teu mussol, pots disseminar la infecció, danyar les glàndules lacrimals o el mateix globus ocular. També extrema les teves mesures higièniques per mantenir la zona dels ulls en bones condicions, per prevenir infeccions i no utilitzes maquillatge fins que l’ull hagi curat completament . Evita l’ús de lents de contacte, ja que poden contaminar-se i transferir els bacteris a l’ull sa. Els usuaris de lents de contacte sempre han de mantindre unes condicions d’higiene òptimes, rentar-se molt bé les mans i desinfectar de forma correcta les lents de contacte.Per a tractar els mussols a més de la higiene podem aplicar calor sec tres voltes al dia per facilitar el drenatge espontani de la glàndula i accelerar la curació. Com sempre qualsevol dubte pots acudir a l’òptica on et donarem les instruccions i passos a seguir per a el correcte tractament.