Fins al 31 de gener de 2023 els estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM que vulguen participar es poden registrar a través del web www.amicficcions.cat.

LVA.-  L’objectiu del concurs és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà amb inquietuds literàries i culturals. AMIC-Ficcions vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació de referència per als joves. Més de 280 instituts van participar en la darrera edició i este curs ens proposem ser molts més gràcies a la participació de l’alumnat i a la col·laboració del professorat.

El funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web www.amicficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar les seues històries, els participants podran trobar notícies, entrevistes i enllaços d’interès. AMIC-Ficcions proposa cinc inicis extrets de les següents obres publicades: ‘Nosaltres a la lluna’ d’Alice Kellen, ‘Ciutats de Fum’ de Joana Marcús, ‘Jaufré’ (anònim), ‘El que penso (sobre tot)’ de Jordi Sierra i Fabra, i ‘Terres’ mortes de Núria Bendicho Giró. A partir d’estos fragments, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones.

El jurat i els premis

La pujada del primer capítol començarà el 9 de gener de 2023 i el concurs s’acabarà el 22 de març, data límit per entregar el tercer capítol. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig, on els finalistes i el professorat seran convidats.

L’organització del concurs premiarà les millors històries de cada territori. Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartwatch i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagen presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagen arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el ‘Premi al Professor més motivador’ de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dos persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de 500 publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar esta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.