Les despeses globals –incloent el conserge- en 2014 ascendiren a 120.000€, i el ingressos per taxes a 10.304€. en 2015 les despeses foren de 99.000€ i els ingressos de 13.827€.

 
Quan en 2013 s’oprovaren les ordenances fiscals relatives al funcionament de l’edifici Polivalent l’equip de govern popular ens volgué fer creure que seria “econòmicament autosostenible”, és a dir que els ingressos igualarien a les despeses. Tot i que ja sabíem que això mai passaria, el ben cert és que mai ens haguérem imaginat que el forat econòmic que generaria seria tan gran. Si tenim present sols els dos anys sencers en que ha estat funcionant (2014 i 2015) la despesa que aquest ha generat, 195.000€, és lleugerament superior a la que ha generat el pàrquing i l’ORA en tres anys (194.000€).
Així doncs continua el “suma i segueix” de “deute ocult” que ens deixen els 8 anys de govern popular. La megalomania de l’aleshores primer regidor ens continuarà passant factura inútil a tots els ciutadans. Tot i que gran part del cost de l’edifici el sufragà Europa, no deixa de ser un edifici inútil clarament prescindible, un edifici que, a més no se sabia exactament ni per a què es volia. Sols una vegada construït començà a pensar-se que caldria fer alguna cosa en ell i es passà allí a l’Agència Energètica de la Ribera, a la Oficina d’Informació Juvenil o es pensa utilitzar-lo per un viver d’empreses i associacions. Eixe edifici, en el qual hem enterrat més d’un milió de diners municipals en la seua construcció –i els interessos corresponents perquè l’obtinguérem amb un crèdit-, ens ha obligat a “cremar” 200.000€ en dos anys.
Les xifres són dramàtiques. En 2014 calgué fer una forta inversió de mobiliari i de dotació. I calgué destinar-hi un conserge, “detall” que no havien tingut present. Les despeses de mobiliari, manteniment, energia, conserge… ascendiren eixe primer any a 120.000€, el doble d’allò estimat, i el 50.000€ d’ingressos previstos es reduïren a 10.000€. O el que és el mateix, generà un dèficit de 110.000€ en 2014.. En 2015 la diferència no fou tan gran però continua essent abismal. Front als 99.000€ de despeses estan els quasi 14.000€ d’ingressos, 85.000€ de dèficit, doncs, en 2014. Un edifici “econòmicament sostenible” l’estem sostenint amb 195.000€ cada dos anys.
Per a mantenir oberts i en funcionament eixos dos edificis, a més que hem invertit 12 milions d’euros de diners públics –tant municipals com no- ens hem gastat ja 400.000€. I els que ens continuarem gastant! Cal gastar el diners que pertoque en fer edificis que siguen útils a la ciutadania (residències, escoles infantils, instal·lacions esportives….), però gastar per gastar és políticament inacceptable.
Amb eixos diners a l’any podríem augmentar les places del Centre del Dia, les de les escoles infantils, millorar les beques per a estudiants, instaurar un servei de bus urbà… Es podrien fer coses molt més útils.
Nosaltres i els nostres fills i filles continuarem pagant els errors megalòmans del govern popular, perquè al capdavall el deute oficial amb els bancs prompte o tard acabes de pagant-lo, però aquest “deute ocult” el tens de per vida. I caldrà esperar a veure el resultat final de l’edifici del Mercat, en el qual tenim que instaurar també una i innecessària Oficina de Turisme que ens constarà més de 20.000€ de manteniments anuals, jornals a banda. El ciutadà no deuria oblidar mai qui ha hipotecat el seu benestar i està impedint-lo fins i tot quan no governa
Font: Mesalgemesí