El Govern aprova una sèrie de mesures econòmiques, però els autònoms mostren el seu descontent.

LVA.-  El Consell de Ministres del 17 de març, aprovà mesures econòmiques per a fer front a la greu crisis provocada per la pandèmia del Covid-19. Pedro Sánchez anuncià 200.000 milions d’euros (gran part en aplaçaments i condonacions de pagaments) per a les famílies més vulnerables, treballadors, empreses i autònoms, i per a la investigació per trobar la vacuna contra el coronavirus.

 

Anuncis fets per Pedro Sánchez en la roda de premsa d’ahir:

– 600 milions d’euros a les Comunitats Autònomes per a les persones més vulnerables. Ampliació dels subministraments d’energia i aigua i els serveis de telecomunicacions.

– Moratòria de les hipoteques de les persones més vulnerables.

– Els treballadors assalariats podran reduir la seua jornada de treball per a conciliar. També va confirmar la flexibilització dels ERTE. Seran considerats de força major i tots cobraran la prestació de desocupació.

– Es flexibilitza la prestació de cessament d’activitat als autònoms.

– S’exonerarà les quotes de Seguretat Social a les empreses que facen ERTE.

– Creació d’una línia d’avals per un valor de 100.000 milions d’euros. L’Estat serà el garant de les operacions. 1.000 milions d’euros per a les empreses exportadores i crèdits a les empreses agràries afectades.

– Es reforça la investigació científica. Anuncià que s’ofereixen 30 milions d’euros a la investigació.

 

La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms mostrà el seu descontent per no haver-se aprovat la suspensió de la quota d’autònom mentre dure la crisi, tal i com havia decidit el govern francès la jornada d’abans.