Gangneu-assajos pel poble-mare de déu de la salutXirimiters-dulzaina-algemesi-unesco-patrimonio inmaterial humanidad- unesco-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa Veu d'Algemesí-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa cultura no entén de fronteres: 22 delegacions internacionals de diferents creences es donen cita en la Festa d’Algemesí

La ciutat d’Algemesí reunirà a 22 delegacions de diferents països amb motiu de l’Assemblea General de la ICCN 2018. Representant d’Israel, Palestina, Iran, Mauritània, Algèria o Corea, entre d’altres, es donaran cita en l’encontre internacional de les ciutats patrimoni de la Humanitat. La reunió pretén ser un cant a la pau, on el respecte, la tolerància i el diàleg juguen un paper fonamental, convertint-se en protagonistes de les relacions entre comunitats.

L’Assemblea coincidix amb la celebració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada patrimoni de la Humanitat per la Unesco en l’any 2011. D’aquesta manera, l’amfitrió de l’encontre, la ciutat d’Algemesí, mostrarà el seu propi patrimoni en directe a les delegacions convidades. També, representants de la Unesco i del Ministeri de Cultura seran testimonis d’excepció de les actuacions de la muixeranga, els bastonets, els arquets, la carxofa, les pastoretes, els gegants, els misteris i martiris, els volants, les llauradores, els tornejants, els campaners, els personatges bíblics, la banda de música i els dolçainers i tabaleters.

Cal recordar que aquesta és la primera reunió de la ICCN que se celebra a Espanya. En edicions passades, l’Assemblea General ha tingut lloc en Gangneung, República de Corea; Dubrovnik, Croàcia; Isfahan, Iran; Cachtice-Kopanice, Eslovàquia; Palerm, Itàlia; i Pequín, la Xina. Ara ha aplegat el torn d’Algemesí, qui afegirà en aquesta llista de països compromesos amb la protecció del patrimoni immaterial a la Marca Espanya.

La Xarxa de Cooperació Interurbana per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (ICCN, per les seues sigles en anglés) és una organització internacional de governs locals i institucions culturals que busca la protecció del patrimoni cultural immaterial arreu del món i el foment del desenvolupament local sostenible. Les delegacions que es reuniran aquest any en Algemesí participaran en les sessions de treball, les quals giren al voltant del lema «Vull conéixer el teu patrimoni». Tres dies molt intensos amb l’objectiu d’establir un diàleg basat en l’intercanvi cultural i la reivindicació de la cultura popular com a eix vertebrador de les societats modernes.