francisco pla Campeón de España Cominazzo Colt Mariette Donald Malson avancarga Remington la veu d'algemesíUn any més tanca la competició oficial amb el Campionat d’Espanya celebrat al Centre especialitzat d’alt rendiment Juan Carlos I de Granada, on es van reunir més de 100 tiradors de tota Espanya seleccionats per les diferents federacions autonòmiques.

La plaça en la selecció valenciana es va disputar en el Campionat Territorial del País Valencià celebrat en el veí camp de tir del Club de Cullera el passat mes de febrer on es van concentrar cinc guanyadors del Campionat del Món en diferents edicions.

Pla va competir en 11 modalitats, curtes i llargues i va guanyar 8 podis: un or, tres plates i quatre bronzes, guanyant el dret a representar a la Comunitat Valenciana.
Amb el pes de la responsabilitat adquirida per representar a la Federació Valenciana més el propi de les armes, municions i altres necessaris per competir, el dijous 19 de maig estava a Granada passant el control d’armes en el qual es comprova que no tenen modificacions o paranys i són aptes per a la competició, si escau són 9 les armes que han d’estar en perfectes condicions.

El divendres 20, Francisco Pla va competir en 6 modalitats. En finalitzar la vesprada aconsegueix ser Campió d’Espanya en la modalitat de Cominazzo (pistola d’espurna) i té dues medalles més, plata i bronze en Colt i Mariette.

El dissabte 21 competeix en tres modalitats i guanya la plata en la modalitat Donald Malson que és especialment difícil i tècnica, doncs consisteix a disparar a una diana situada a 50 metres amb una pistola de avancarga. Poc després els resultats de Remington (Sumeixi de Colt i Donald Malson) li donen com a guanyador i aconsegueix el segon or.

Amb aquesta medalla tanca la temporada oficial i solament queda per celebrar el Campionat del Món a Hongria al que no podrà assistir per falta de finançament.