Després de la polèmica que ha provocat l’acusació a la Generalitat de retirar la subvenció a la Trobada de Muixerangues, Vicente Barrera ha explicat que “simplement s’ha posat ordre en la concessió”.

LVA.-  Segons ha explicat en la sessió de les Corts el Vicepresident i Conseller de Cultura de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera, contestant a la diputada de Compromís Verònica Ruiz, la Federació Coordinadora de Muixerangues de la Comunitat Valenciana disposa d’una ajuda de 60.000 euros segons preveu la Llei 9/2021, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat.

Barrera ha acusat l’anterior Executiu “d’atorgar dotacions a les Muixerangues sense cap tipus de control, sense factura pro-forma, sense expedient administratiu i sense tan sols una petició per escrit. Era suficient una cridada de l’ajuntament al director de l’Institut Valencià de Cultura. El que hem fet des del Consell i des de la Conselleria que dirigisc és posar ordre i legalitat on abans se la botaven”.

El Vicepresident de la Generalitat ha lamentat que se l’acuse de retirar la subvenció, “una falsedat que es pot comprovar, ja que els pressupostos són públics i es poden revisar. Hi ha 60.000 euros en una línia nominativa per a la Trobada de Muixerangues”.

Per a acabar ha afegit que se li va expressar que part dels diners eren per a pagar alguns autobusos que venien des de Catalunya, explicant que “hi ha unes línies d’Ajudes Competitives que poden sol·licitar”.