Amb esta inversió finançada per l’IVACE s’augmentarà i millorarà l’actual sistema de videovigilància que de manera pionera es va instaurar en el polígon l’any 2011.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí va aprovar, per unanimitat en sessió plenària, la sol·licitud dels diferents projectes que s’hauran d’executar en el polígon de Cotes gràcies al programa d’ajudes per al manteniment i modernització de les àrees industrials convocades per la Generalitat Valenciana a través de l’IVACE.

En concret, s’ha sol·licitat una ajuda de 60.000 euros per a la renovació parcial d’una part del sistema de videovigilància actual per càmeres de més qualitat i amb noves prestacions com a reconeixements de matricula, etc, que permetran millorar la seguretat i control de la principal àrea empresarial d’Algemesí.

De la mateixa manera, i en la línia iniciada fa uns anys, es continuarà ampliant el nombre de càmeres de videovigilància, la qual cosa permetrà dotar al polígon de Cotes amb un dels sistemes més complets i avantguardistes de la Comunitat Valenciana.

Este sistema de videovigilància estarà permanentment controlat des de la Prefectura de la Policia Local, de manera que es podrà actuar molt àgilment i en coordinació, fins i tot, amb el personal de vigilància privada que els empresaris tenen contractat de manera privativa per a millorar i reforçar la seguretat del polígon.

Des de 2011 Cotes compta amb un sistema de videovigilància, que s’ha anat ampliant amb els anys i que ha permés a les forces i cossos de seguretat resoldre diferents fets delictius i reduir al mínim els delictes comesos en l’àrea empresarial.

Per al president de la EGM, Miguel Ángel Calpe, “l’ampliació del sistema de videovigilància és una necessitat de primer nivell per a garantir la seguretat de les empreses i els seus usuaris. Cotes va ser pionera en instaurar un sistema de videovigilància l’any 2011, ja que va ser el primer polígon a implementar esta infraestructura que ha servit d’exemple per a altres polígons”.

Per a la regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, “el comptar amb un sistema modern i ampliat permet millorar el servei que es presta per part de la Policia Local i que suposa un complement a l’esforç que els empresaris de Cotes fan per mantindre i millorar la seguretat i que ha permés que en els últims anys el nombre d’incidències haja sigut residual”.