crisis citricola valencia-naranjas valencia-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíMilers de persones exigeixen paralitzar el pacte comercial amb Sud-Àfrica i demanen al Govern el compliment de la Llei.

Segons informa el diari Levante-EMV, milers de persones es van sumar el dilluns 21 de gener a les concentracions convocades en més de 60 municipis de la Comunitat Valenciana per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en defensa del sector citrícola. Els agricultors van reclamar la modificació de l’acord signat a Sud-Àfrica, «l’aplicació immediata» de la clàusula de salvaguarda, exigir la reciprocitat a les produccions de països tercers, així com el compliment de la Llei de la Cadena Alimentària i la concessió urgent ajudes directes.

Múltiples localitats de la comarca de la Ribera com Algemesí, Benimodo, Fortaleny, Cullera, Alberic, Albalat, Riola, Corbera, Benicull, Benifaió, Carlet, Polinyà o Guadassuar van eixir al carrer per a protestar per la situació que s’està vivint en l’agricultura, sobretot per culpa de l’acord comercial amb Sud-África. La comarca riberenca és una de les més afectades donada l’extensió de la citricultura malgrat l’abandó al llarg dels últims anys.

Mentrestant, a la comarca de l’Horta Nord es van sumar localitats com Albuixec, Meliana, Massamagrell i Museros); a la Vall d’Albaida dos (Llutxent i Quatretonda); igual que al Camp de Túria (Benaguasil i Bétera); una de la Costanera (Montesa) i una del Camp de Morvedre (Sagunt). A la Marina Alta va haver-hi concentracions a Pego, Pedreguer, Ondara i El Verger. A més, es van traslladar a dues localitats tarragonines del Baix Camp (Alcanar i Santa Bàrbara).

https://www.levante-emv.com/economia/2019/01/22/campo-rebela-crisis/1824255.html