L’Ajuntament d’Algemesí renova la seua col·laboració amb el centre educatiu Sant Josep de Calassanç amb la campanya Clean Nature Day. Es tracta d’una doble jornada d’educació i conscienciació ambiental que es duran a terme els dies 26 i 27 d’octubre i on participen 650 alumnes de totes les edats, des d’Infantil a 4t d’ESO. Els llocs d’actuació seran l’àrea recreativa La Xopera, el Bosc de ribera d’Algemesí, la Llacuna del Samaruc i Paret del Molinet, l’Ecoparc i les instal·lacions de la Séquia Real.
Esta iniciativa pretén millorar l’entorn d’Algemesí i conscienciar els escolars de la importància de protegir els espais verds. El regidor de Medi Ambient, Urbanisme i Patrimoni, Pau Montalvà, ha assenyalat que “per a nosaltres estes activitats són fonamentals perquè ens ajuden a posar en valor els nostres paratges. Propostes com estes sempre tindran al costat l’Ajuntament de d’Algemesí”.
Guiats per personal de l’ajuntament, del Consorci Ribera-Valldigna, de la Sèquia Reial del Xúquer i de la Fundació Limne, els 650 participants es distribuiran en grups per conèixer els espais del terme i col·laborar en la seua conservació i millora. Dins la proposta d’activitats trobem l’eliminació de plantes invasores i arreplega de residus que aboquem entre tots als espais d’actuació. Els escolars rebran, d’altra banda, formació de la mà d’experts en la gestió d’espais naturals i participaran en la conservació d’espècies amenaçades.
150 noves fràngules pel Bosc de Ribera
Fa dos anys el Bosc de Ribera d’Algemesí va ser escollit com una de les zones on crear reservori d’una planta greument amenaçada: la fràngula, una espècie de la que, fins fa pocs anys, tan sols quedaven 20 exemplars a la Comunitat Valenciana. L’èxit de les plantacions organitzades per l’Ajuntament d’Algemesí i la Fundació Limne fa que es continue apostant per este espai com a nucli de conservació i, per això, dins el Clean Nature Day del col·legi Sant Josep de Calassanç es plantaran 150 nous exemplars criats al Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana gràcies al Fons Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
“Les fràngules, en trobar-se en perill d’extinció, aportaran singularitat i diversitat al Bosc de Ribera», ha afegit Montalvà, que també ha destacat que “la progressiva implicació de la ciutadania, d’escoles com el Sant Josep de Calassanç o entitats com el CIEF i la Fundació Limne són un garantia per la conservació i millora dels nostres espais”.