La Sala d’Exposicions de l’Ajuntament d’Algemesí acull a partir d’esta setmana una nova Oficina Comarcal d’Habitatge adherida a la Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge (XALOC) de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’una oficina per a oferir a la ciutadania un servei integral d’informació, gestió, mediació social, assessorament i acompanyament en matèria d’habitatge.

LVA.-  A l’Oficina es poden tramitar molts tipus d’ajudes relacionades amb l’habitatge, entre les quals destaquen per importància les ajudes al lloguer, el bo lloguer jove i les ajudes relatives a la rehabilitació energètica. Segons explica la coordinadora del projecte, Joana Aranda, les ajudes al lloguer i el bo jove consisteixen en subvencionar als inquilins una part del lloguer que paguen cada mes per un període de dos anys amb l’objectiu de facilitar l’accés al lloguer i a la cessió d’ús d’habitatges i habitacions.

El termini de presentació de les ajudes al lloguer generals acaba el pròxim 1 d’agost mentre que el bo jove orientat únicament a menors de 35 anys es pot demanar fins al 31 d’octubre. Pel que fa al butlletí d’ajudes relacionades en la rehabilitació energètica estaran vigents fins l’1 desembre o fins que s’esgote el pressupost.

En paraules de la regidora de Polítiques Inclusives, Anna Girbés, “no es tracta d’un servei dirigit només  als casos més vulnerables sinó a tota la gent que tinga dubtes o desitge realitzar algun tràmit en matèria d’habitatge; des de l’Ajuntament som conscients que és una de les necessitats més grans de la nostra ciutadania, per això hem creat aquesta oficina coordinada amb la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Generalitat i la xarxa Xaloc.”

El procediment per a poder acudir i fer ús d’aquest nou servei és cridar a la centraleta (674 20 63 90) per a demanar cita prèvia en la seu d’habitatge d’Algemesí en horari de matí de dilluns a divendres, on l’equip tècnic s’encarregarà d’assessorar i comprovar si es compleixen els requisits per a rebre les ajudes i, sí és així, es demanarà portar tota la documentació necessària per a tramitar l’expedient en la mateixa oficina.

Per a més informació, també es pot consultar la pàgina web de la Conselleria d’Habitatge https://habitatge.gva.es/va/ i la de la  Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge (XALOC) https://xarxaloc.es/ .