Nota de premsa d’ACSA en relació al plenari d’ahir.

A fi de no crear malentesos després del plenari del passat 13 de maig, considerem necessari fer els següents aclariments:

Que el passat 19 de febrer l’Agrupació de Comerç, a instàncies de les parts interessades, sol·licità una reunió amb el Sr. alcalde i, textualment “…i altres parts interessades rellevants, incloent-hi representants d’altres formacions polítiques i de personal tècnic…”. A aquest escrit no obtinguérem resposta fins al passat 10 d’abril, on se’ns citava per al 12 d’abril, 4 dies abans de l’assemblea d’ACSA. A aquesta reunió acudí només el Sr. alcalde per part de l’Ajuntament, i per l’altra part, la presidenta d’ACSA, els interessats i el representant de l’empresa instal·ladora, al que férem vindre per si calia respondre a qüestions tècniques.

El Sr. alcalde, efectivament, va nomenar que l’ordenança es duria a plenari en maig. També en aquell moment indicà que només permetrien un punt per comerç, i que la taxa seria diferent si el comerç estava en zona ORA. En cap moment es nomenaren quantitats ni imports. Després d’aquella reunió els comerços interessats ja veren que l’ordenança deixaria fora a algun comerç interessat.

Fruit d’aquella reunió férem una nota de premsa i vam ser convidats a participar en un programa d’una TV de la Ribera.

Que els únics partits que s’han interessat per la proposta d’Acsa i que s’han posat en contacte amb l’Agrupació han estat EU i Mes Algemesí, en concret el Sr. Bermúdez  i els Srs. Ximo Rosell i Toni Cooper. Després d’informar-nos del contingut de l’ordenança, a la que no hem tingut accés en cap moment, a les dues formacions se’ls passà per escrit les nostres objeccions al text.

Que la resta de partits no s’han adreçat a l’agrupació a efectes de conèixer la nostra posició.

Que dins de l’agrupació de comerç són pocs els comerços interessats, i que involucrar a l’agrupació esdevingué per consell dels tècnics de l’ajuntament.

Que atenent a l’ordenança, molt pocs o cap comerç sol·licitaran la instal·lació del punt, més encara sent impossible demanar l’ajuda de Moves per estar, de facto, fora de termini.

Que pese al temor de l’ajuntament de què s’òmpliga el carrer de carregadors -cosa que seria un orgull per a qualsevol ciutat europea-, pocs comerços d’Algemesí tenen interés i capacitat per a col·locar-se un punt a la porta. Ni tan sols donant facilitat, que no és el cas, més enllà de 10 comerços sol·licitarien un punt de càrrega.

Que després del visionat del plenari, l’Agrupació de Comerç lamenta que una iniciativa com aquesta haja acabat d’aquesta forma any i mig després d’haver-se presentat.

Que l’agrupació de comerç presentarà les esmenes necessàries per a que, el dia de demà, si algun botiguer vol, puga muntar-se un carregar a la porta del seu comerç del qual es beneficien veïns, clients i els mateixos comerciants, i que l’Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí continuarà treballant per millorar les condicions dels seus membres i seguirà presentant iniciatives destinades a promoure el comerç local i millorar la qualitat de vida dels habitants d’Algemesí.