Una orella per a Nek Romero en un festeig mixt en el qual el joneguer d’Algemesí va haver de jugar la carta del valor davant dos animals de Fuente Ymbro amb geni i perillosos.

LVA.-  A Nek Romero li van donar l’oportunitat de fer el paseíllo el 8 d’octubre a València en un cartell mixt al costat de les figures. Finalment no va poder actuar Morante de la Puebla, lesionat de la ma dreta, i el joneguer d’Algemesí va actuar amb Talavante, que li va brindar un dels seus bous.

Guanyant terreny amb tanta autoritat com torería. Així va rebre Nek al seu primer jònec, un astat descarat de pitons amb aparença de bou camargués. Després del terç de vares, el quite per gaoneres no va poder resultar més cenyit. Per doblons va iniciar la seua faena en el centre del rogle, i baixant la mà va continuar en les següents tandes, primer en redó, després al natural. Es va parar l’animal en la rematada de pit. Es va quedar ferm el d’Algemesí sense rectificar un centímetre i va resultar voltejat de lletja manera, per fortuna sense conseqüències.

A partir d’eixe moment el seu quefer es va desenvolupar en terrenys de compromís, sempre ajustat, sempre jugant-se una nova agafada. No va tindre recorregut el de Fuente Ymbro, però va haver veritat i emoció perquè el joneguer li va consentir impàvid mirades i protestes, i a les seues mans va anar a parar la primera orella de la vesprada després de punxada i estocada.

El que tancava festeig estava boig per marxar-se de la reunió. Es va parar, va provar, va tirar ganyafons… i a Nek poc va semblar importar-li. Li va consentir, va tragar, li va presentar la muleta i es va cenyir com si fora bo. Cada passe era un uy! Va posar els cors del respectable en un puny mentre el jònec, amb trapío de bou, va suportar la lídia. De nou va haver emoció i hauria tallat una orella de no demorar-se amb els acers.

Fitxa:

València, 8 d’octubre de 2023. Festeig mixt. Dos terços de plaça. Dos jònecs de Fuente Ymbro (3r i 6é amb geni)

Nek Romero: orella després d’avís i salutacions després d’avís.