Aigües de València SA/Global Omnium, concessionària del Servei d’Aigua Potable i Clavegueram d’Algemesí, millora globalment l’eficiència de l’abastiment en aconseguir optimitzar les sinèrgies de les inversions realitzades conjuntament per l’Ajuntament d’Algemesí i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i disposar de la col·laboració dels tècnics municipals i de la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria de Medi Ambient.
Entre totes els parts implicades s’ha aconseguit millorar significativament l’eficiència hidràulica i energètica, i també la qualitat de l’aigua subministrada a l’abastiment d’Algemesí. Tot açò, sols dos anys després de la posada en servei dels primeres inversions municipals.
Els objectius aconseguits són estalviar els últims dos últims anys 206.000 metres cúbics d’aigua, millorant en 7 punts percentuals el rendiment de la xarxa, gràcies a la inversió municipal en la sectorització de la xarxa de distribució i a l’anàlisi diari dels dades generades per la monitorització dels cabals i pressions dels sectors.
També és treballa en millorar la qualitat de l’aigua distribuïda als veïns, ja que en disminuir els perdudes a la xarxa, s’ha aconseguit augmentar, sense modificar els tarifes, la concentració d’aigua sense nitrats provinent del Sistema en Alta de la Ribera, i per tant poder subministrar aigua amb un contingut en nitrats inferior als 30 mil·ligrams per litre, (el màxim permès és de 50 mg/l).
S’ha reduït el consum energètic en més de 210.000 kW-h/any, el que equival a deixar d’emetre més de 86 tones de CO2, que venen a ser els emissions d’uns 57 vehicles en un any. Tot açò gràcies al canvi dels equips motobomba, per altres de major eficiència, a incorporar nous equips de control provinent dels projectes presentats a l’IVACE i al canvi en la forma en la qual s’injecta l’aigua provenint del Sistema en Alta de la Ribera, que ha estat possible per la col·laboració dels tècnics de la Direcció General de l’Aigua. 
Per als pròxims anys, s’espera consolidar aquestes millores i continuar avançant en aquesta línia d’eficiència global, per tal de garantir que l’Abastiment d’Algemesí conitune un abastiment eficient i sostenible, tant mediambientalment com econòmicament.
Per al regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Pau Montalvà, “parlem d’un tema molt sensible com és l’aigua: és objectiu d’aquest ajuntament ser eficient en el seu ús i junt a l’empresa concessionària, en la seua distribució. No podem permetre fuites d’aigua que facen que l’aigua és perda i no puga ser aprofitada. »
Per al regidor, «aquesta eficència s’ha assolit també en la despesa energètica que per al seu transport i abastiment requereix: un estalvi energètic comporta una millora ambiental evident i com a conseqüència, un estalvi econòmic important. I pel que fa a la qualitat, a la Ribera especialment hem patit problemes de nitrats, amb els diferents inversions que hem realitzat, hem baixat també la seua concentració”.