793 alumnes de la Comunitat Valenciana han participat enguany en el 14 concurs literari juvenil AMIC-Ficcions.

LVA.-  El concurs literari AMIC-Ficcions va realitzar l’entrega de premis de València el 19 de maig a l’Hotel NH València Center on van assistir 120 persones. Dels 793 participants del territori valencià, la història d’Aina Brisa Pedrón i Marina Duart Ciscar, de l’IES Enric Soler i Godes de Benifaió, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història de València.

La història guanyadora ha estat presentada amb el títol “Aire”, “un relat de ritme frenètic que explora, amb complexitat i matisos, els clarobscurs del lligam entre els seus protagonistes”.

L’acte ha comptat amb la participació especial d’Immaculada Àngel Carbonell, Cap del Servei de Formació i Acreditació de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, que ha felicitat a tots els finalistes per arribar fins aquí després d’una participació tan elevada, i ha citat a Fuster: «Llegir és seguir vivint, i cadascú ho fa a la seua manera”.

El premi a la Millor Història d’Alacant ha estat ex-aequo. D’una banda, s’ha endut el guardó Sofía Marimón Shalimova, de l’IES Cayetano Sempere d’Elx, amb el seu relat “El dolor no esguita”, que ha estat qualificat pel jurat per tindre “una estructura sòlida i l’ús hàbil de la repetició donen forma a aquesta tragèdia en què els símbols brillen en primer pla”.

D’altra banda, s’ha premiat a Mario Cutillas Pardines, de l’IES Jaime de Sant-Ángel de Redován, , amb el seu relat “Analogia” per “una història ben narrada que et transporta a l’època feudal acompanyada d’un toc de fantasia, i que sap mantenir la tensió entre les dues posicions dels protagonistes.

En el premi a la Millor Història de Castelló també hi ha hagut un empat. D’una banda, ha estat premiada Aintzane Soriano Queralt, del Col·legi La Salle de Benicarló. El jurat ha considerat que el relat “La memòria de l’anouer” mereixia el guardó per “una narrativa potent i per la descripció precisa dels personatges, en un interessant context històric ben ambientat, on s’aconsegueix mantenir en tensió al lector fins al final”.

D’altra banda, s’ha guardonat a Carla Rabasa Altabas, del Colegio Consolación de Vinaròs, amb el seu relat “Moradís com l’espígol”, en paraules del jurat per “l’esplèndid redactat adequat al gènere. Un thriller de misteri i intrigant on l’autora relata d’una forma exquisida i acurada els sentiments de les protagonistes a través dels colors, i tancant amb un final que sorprèn i lliga d’una forma magnífica tot el relat”.

Dades de participació de Ficcions 2021-2022

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la catorzena edició amb una participació rècord de 4.493 alumnes registrats de 284 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.102), València (793), les Illes Balears (463), Aragó (110) i Catalunya del Nord (25).

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de 480 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.