L’algemesinenca Aitana Giner Ferrís, de 17 anys, competeix en tres modalitats diferents en pistola d’aire: pistola estàndard, pistola velocitat i precisió (que és modalitat olímpica). Al mateix temps participa en dos categories diferents, ja que en la modalitat de precisió competeix en Joves Promeses -que és la seua categoria actual com a juvenil- i en Júniors, una categoria superior de 18 a 21 anys.

LVA.-  La passió per este esport li ve de família, ja que el practica el seu iaio Francisco Ferrís, que en el seu moment va ser campió d’Espanya, igual que els seus oncles, que també són campions en les seues modalitats. Aitana practica pistola des de l’any 2013 i, a més d’entrenar en una propietat de la família, té que desplaçar-se periòdicament als camps de tir de Nàquera i Alzira.

Enguany ha sigut campiona d’Espanya júnior en les modalitats de pistola estàndard i velocitat, i diumenge passat es va proclamar campiona d’Espanya d’aire comprimit júnior en el campionat celebrat a Mollet del Vallés.

Durant els últims anys s’ha proclamat campiona territorial i autonòmica en diverses ocasions. A nivell nacional els seus assoliments són:

– 3r classificada per equips en el campionat d’Espanya Joves Promeses de 2017

– 6é classificada individual en el campionat d’Espanya de Joves Promeses de 2018

– Subcampiona per equips en el campionat d’Espanya de Joves Promeses de 2019

– 3r classificada individual en el campionat d’Espanya de Joves Promeses de 2020

– Subcampiona per equips de Federació en el campionat de Júniors d’Espanya de 2020

El primer cap de setmana de novembre competirà a Almeria i l’últim ho farà a Logronyo, on participarà en el Campionat d’Espanya de Joves promeses com a juvenil.