La segona fase de les ajudes Parèntesis es podran sol·licitar fins al 14 de maig i s’espera arribar als 500.000 euros de subvencions entre les dues fases.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí ha concedit les primeres 105 ajudes a les empreses de la ciutat més afectades pel tancament per les mesures decretades per la Generalitat per a contindre l’avanç de la pandèmia durant el primer trimestre de 2021. Les 105 ajudes atorgades dins del programa Parèntesi han suposat una inversió entre aquestes empreses de 222.627 euros.

El consistori algemesinenc ha llançat la segona fase de les ajudes destinades a les empreses que tenien un epígraf d’activitat econòmica contemplat en les ajudes però no coincidia la seua CNAE. Es poden sol·licitar des de la seu electrònica de la web algemesi.es on es troben les bases completes.

Hi ha dues línies d’ajudes en aquesta segona fase de la convocatòria. La primera per a aquells que ja han rebut alguna subvenció l’ajuda se situa en 500 euros. Per a les empreses afectades pel decret autonòmic que no han rebut cap ajuda, la subvenció serà de 2.000 euros per empresa i 200 euros per cada treballador.

La regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, ha destacat la necessitat de gestionar ràpidament aquestes ajudes que està previst que repartisquen més de 500.000 euros en total, perquè es tracta “de compensar a les empreses algemesinenques afectades per mesures sanitàries extraordinàries per a detindre la pandèmia; des de l’Ajuntament d’Algemesí tenim el compromís d’arribar al major nombre possible d’empreses”.