tractaments agricoles camps cooperativa algemesi ajuntament la veu d'algemesiL’Ajuntament d’Algemesí i la Cooperativa Agrícola, Copal, han unit esforços per a dur a terme una campanya de tractament per a l’estimulació de la brotació dels horts de cítrics, ja que com a conseqüència de l’estat fisiològic dels horts s’han observat danys importants en els arbres en el terme municipal d’Algemesí.
Les dues institucions proposen als agricultors que es puga triar entre dos tractaments, un que el seu objectiu principal és l’estimulació dels cítrics i un altre que se centra en el control de fongs. El soci de Copal que duga a terme el tractament no pagarà els productes per al tractament ni la maquinària, únicament la mà d’obra.
A més tots els propietaris de parcel·les de cítrics en el terme municipal d’Algemesí, que opten per realitzar qualsevol dels dos tipus de tractaments, rebrà una subvenció de 1’5 €/ fanecada tractada.
El regidor d’Agricultura, Toni García, ha manifestat que enguany, juntament amb els tècnics de Copal, “hem decidit fer un tractament per a corregir els efectes de les pluges d’aquest hivern que han creat un excés d’humitat als camps i açò pot provocar problemes d’asfíxia radicular en l’arbrat. Des de l’ajuntament volem ajudar a l’agricultor i una forma de fer-ho és patrocinar aquest tipus de tractament que a més dóna treball. Per tant, els tècnics de Copal i els membres de Consell Agrari Municipal han proposat que enguany es puga optar per efectuar el tractament per a estimular la brotació o el tractament contra l’asfíxia radicular i la gomosi, sent el titular de cada parcel·la qui decidisca que tractament és el més adequat”.