trobada autor vicent borras La Regidoria de Normalització Lingüística, a través d’Aviva, organitza des de fa dos anys una activitat de trobada amb autor. Enguany, l’alumnat del segon cicle de secundària han tingut l’oportunitat de conéixer de prop Vicent Borràs.
A la sala d’actes del Casino Lliberal han passat en quatre sessions un total de 270 alumnes dels centres escolars Maristes, Santa Ana, Maria Auxiliadora, l’Escola Pia i els instituts Sant Vicent Ferrer i Bernat Guinovart.
L’escriptor algemesinenc primer ha fet una exposició didàctica i visual sobre el procés de creació de l’obra La dansa del vetlatori. Tot seguit, s’ha obert un torn de preguntes i , per acabar, la signatura dels exemplars.
L’alcaldessa, Marta Trenzano, ha rebut l’autor amb unes breus pinzellades sobre la seua biografia i ha destacat l’últim premi de novel·la “Ciutat d’Alzira”, que consolida el seu prestigi com a narrador. La tècnica d’Aviva, Fina Girbés, ha agraït a Vicent Borràs la seua disponibilitat i la il·lusió amb que va acceptar la invitació. També ha donat les gràcies al professorat dels distints centres per la col·laboració a l’hora d’organitzar les xarrades i de motivar l’alumnat.
L’obra s’emmarca en la col·lecció de textos escrits per a la campanya “Llegir en valencià” que pel juny llança la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Tant la Regidoria de Cultura com la de Normalització Lingüística porten dos anys participant en aquesta campanya que pretén captivar i sumar lectors en valencià amb textos adreçats a un públic familiar.
La bona acceptació de la trobada amb autor és motiu més que suficient per a continuar oferint-la en pròximes edicions. És una bona manera de promoure la lectura dels escriptors i escriptores valencianes del panorama literari actual.