Després dels èxits aconseguits al Twerk París i al Rototom Dancehall Benicasim, l’algemesinenca ha quedat en tercer lloc en l’International Twerk Champions celebrat a Madrid.

Carmen Martínez.-  L’algemesinenca Alba Richart Espert, ha participat a les batalles del «International Twerk Champions 2022» a Madrid, on va quedar en tercer lloc el passat 22 d’abril. A l’Open twerk battle mundial es varen presentar 52 ballarines de 24 països diferents on Alba va fer una gran actuació.

Aquest esdeveniment va nàixer per crear el primer i únic campionat de TWERK en l’àmbit internacional, que hui en dia és el més gran del món. El format freestyle (ball lliure) consta de dos ballarines que improvisen durant un minut una batalla d’una contra l’altra davant jutges que puntuen la seua coreografia i moviments per poder passar a rondes següents fins a arribar a la final.

– Alba, pots explicar-nos que és el Twerk ?

– Es tracta d’una dansa urbana que implica un estil molt ampli, el qual ve d’una gran cultura amb arrels africanes (estil de mapouka), influït per la cultura bounce representada pel moviment LGTBI des dels anys 80 a Nova Orleans (EEUU), influenciat també pel Brega Funk de Brasil. Avui en dia es balla en moltes parts del món, inclòs el nostre país, el qual està formant una comunitat amb molt de companyerisme que entrena moltíssim per millorar la tècnica del freestyle, i ja comencen a eixir grups de coreografia per competir.

– Quin sentiment tens quan balles?

– Quan balle twerk és el millor moment del dia, em fa sentir lliure, estimar el meu cos i poder soltar tots els meus sentiments amb el moviment com qualsevol altra dansa.

-Has participat en treballs exercint aquest tipus de dansa?

– Clar que sí. He sigut ballarina a molts videoclips i concerts amb cantats famosos com: Lara Taylor, Juan Magan, Keen Levy, Paris Boy, Kidd Keo…

– I actualment tens projectes?

– Estic exercint de mestra amb el títol de CAFD (ciències activitat física i esport) a l’acadèmia d’Alzira (Marimba) i a València (Línia de Baile) i esperant noves propostes.

Alba ja comença a tindre al seu palmarès; el primer aconseguit a la competició de Twerk en París (França) 2019, altre al Rototom Dancehall (Benicasim) 2019 i aquest últim a Madrid.

El més important segons l’algemesinenca és que amb aquest tipus de ball es lluita per viralitzar aquesta cultura tan bonica d’alliberació de la dona i apoderament personal. Un ball ple de tècnica, musicalitat, acrobàcies i flexibilitat.

Per trobar més informació: Instagram @albarichart_ o a @international.twerkchampions