Va ser el president en 2018 i enguany continuarà en el càrrec. Alberto Fernández va ser l’únic candidat que es va presentar a l’elecció i la seua figura va eixir reforçada de l’Assemblea de cadafalers que es va celebrar dos dies després de la subhasta de la plaça de bous que es va rematar amb 401.600 euros, 36.700 menys que l’any passat. La Setmana Taurina 2019 se celebrarà del 21 al 29 de setembre. Per davant cinc mesos per a organitzar una fira emblemàtica que ha de conjugar l’interés taurí i l’atractiu festiu local.

carlos bueno agencia prensa2

Carlos Bueno

– Per què pensa que no es va presentar cap altre candidat a presidir la Comissió?

L’ambient està molt calmat, potser perquè la gent ha vist que l’últim any les coses s’han fet bé i que no hi havia raó per a canviar res.

– Continua comptant amb el mateix equip de l’any passat?

Sí. Jorge Galbis durà els assumptes taurins, Joanma Borrás s’encarregarà dels espectacles nocturns, Paco Rubio estarà en administració i servicis, i Héctor del Olmo continuarà com a vicepresident.

– Quines novetats pretén incloure en esta nova etapa?

Tinc noves idees, però cal esperar per a veure de quina manera es poden anar duent a terme. L’important és treballar tota la Comissió en equip i encertar amb les contractacions perquè la plaça estiga plena tots els dies. L’any passat ho vam aconseguir els dos caps de setmana, i la pretensió per a enguany és que això succeïsca més vegades.

– El secret per als festejos taurins no sembla massa complicat: comptar amb les figures dels joneguers, amb els valencians i amb alguna ramaderia torista de renom.

Són idees que ja s’han comentat en les reunions de Comissió i amb les quals estic d’acord. Per descomptat que vindran els millors joneguers de l’escalafó, a més ara hi ha un bon planter de valencians amb molt d’interés i, igual que la passada temporada va vindre Victorino, per a enguany ja s’ha mirat la inclusió d’una altra ramaderia torista.

– La rematada de la subhasta va deixar 36.700 euros menys de pressupost que l’any passat. Creu que això suposa un problema per a l’organització de la Setmana de Bous?

A Algemesí mai hi ha hagut dos anys amb el mateix pressupost i la Setmana sempre s’ha pogut celebrar de manera satisfactòria. És evident que tindre menys diners sempre influeix en alguna cosa. Haurem de ser enginyosos perquè no es note eixe minvament, però no es tracta d’una quantitat que siga definitiva perquè la fira empitjore.

– Taurinitzar la ciutat i promocionar el encierro són idees que no costen diners i que podrien potenciar l’ambient durant la Setmana.

Uns pocs diners sí que caldria invertir. Per això a la Comissió ens agradaria que l’Ajuntament s’involucrara més en estes activitats que són per a tot el poble. Ara estem en època d’eleccions i ens estem reunint amb tots els partits polítics locals per a arrancar-los compromisos concrets en este sentit.

 

401.600 euros en la subhasta de la plaça de bous

Dissabte 30 de març es va dur a terme la tradicional subhasta de cadafals. En esta ocasió van tornar a quedar adjudicats 28 dels 29 llocs amb els que compta la plaça de bous, i de nou serà la Comissió la que construïsca i administre el cadafal que va quedar sense postor.

El remat de la subhasta va ser inferior en 36.700 euros al de l’any passat, i va quedar establit en 401.600 euros, una recaptació que constitueix el pressupost per a l’organització de la més que centenària fira de jonegades. Dilluns 1 d’abril, es va celebrar l’Assemblea de cadafalers que va ratificar a Alberto Fernández com a president i on es va decidir que la Setmana de Bous 2019 tindrà lloc del 21 al 29 de setembre.