Cristina Serrano pp ayuntamiento de algemesi fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíA la tresorera de l’ajuntament d’Algemesí, Cristina Serrano, se li acusa d’absentisme laboral, d’incompatibilitats i de falsificar un document d’assistència a un curs sobre tributació.


L’ajuntament d’Algemesí ha proposat a la Generalitat l’obertura d’un expedient disciplinari contra Cristina Serrano, que ocupa el càrrec de tresorera en el consistori des de fa dos anys després de guanyar la plaça per concurs públic nacional. Alcaldia considera que Cristina Serrano ha incomplit de forma reiterada la seua jornada laboral i ha falsificat documents per a justificar les seues absències, entre ells un que es refereix a la suposada assistència a un curs de formació. A més se li atribueix que en el seu horari de treball realitza labors personals i professionals alienes a les seues funcions com a tresorera. Entre les sancions proposades s’inclou la seua separació del servei o la seua destitució durant un màxim de sis anys.

Pel que sembla, des l’alcaldia es va ordenar al departament d’informàtica del consistori que investigara l’ordinador del treball de la funcionària, del seu escàner i de la seua impressora, on suposadament es van trobar documents que podrien suposar que la tresorera realitzara activitats personals o professionals en la seua jornada de treball incompatibles amb la seua funció.

Cristina Serrano va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat durant les etapes de govern popular d’Eduardo Zaplana i Francisco Camps, i després va treballar com a assessora de l’alcalde de Gandia, també del PP, abans d’aconseguir la seua plaça a Algemesí.

La tresorera ha negat les acusacions i anuncia que prendrà accions legals quan demostre la seua innocència. Segons ha manifestat a este periòdic, “sempre he complit amb el meu treball, que he portat de forma eficient i al dia”, i atribueix les acusacions en contra seua per ocupar un lloc de control de pagaments i recaptació de tributs que a l’equip de govern li molesta “perquè no pot mangonejar”, al mateix temps que assegura que espera “que no es tracte d’una maniobra política amb finalitats electoralistes”.

Serrano està convençuda que la recerca duta a terme per l’alcaldia “és un cúmul d’infraccions”, doncs es va entrar en el seu ordinador sense estar ella present ni tampoc el president del Comitè d’Empresa, “com a marca la legalitat”, a més d’accedir a documentació personal.

La Veu d’Algemesí està a l’espera de rebre una nota de premsa oficial de l’Ajuntament i una carta de Cristina Serrano, documents que farem públics en la pròxima edició del periòdic.