Es tracta d’un thriller l’epicentre del qual, en tres bots temporals diferents, es situa en Algemesí i la troballa de la imatge de la Mare de Déu de la Salut al segle XIII.

LVA.-  Demà divendres 11 de novembre, a les 19:30 hores, es presenta al Museu de la Festa, la novel·la ‘Troballa’, obra de l’algemesinenc Alexis Vercher Ahuir, un enginyer que sempre ha tingut com a aficions inseparables el dibuix i l’escriptura. En 1986 va obtindre el segon premi en el Certamen de Creació Literària organitzat per l’ajuntament d’Algemesí, i un any més tard va guanyar el mateix concurs.

‘Troballa’ és una apassionant, trepidant i controvertida novel·la de misteri històrica en tres bots temporals, tres històries diferents però connectades entre sí que endinsen al lector en un món desconegut, replet de conjures, intrigues, acció, descobriments sorprenents i girs inesperats, tot basat en personatges i fets reals.

En el segle IX uns pastors van trobar la talla d’una Verge negra en una gruta de Montserrat. En el segle XIII un llaurador va trobar una talla similar en el tronc d’una morera a Algemesí, on les festes patronals són declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO huit segles després.

Tres fets històrics dels quals es coneix la versió oficial. Però l’obra de Vercher descobreix la vertadera història, tot el que amaguen llegendes i tradicions, tot el que ha estat ocult fins al moment.

‘Troballa’ està escrita amb rigor i amb un ritme que provocarà una forta tensió emocional en el lector, que permaneixerà en suspens pàgina rere pàgina. Absorbent i addictiva, l’obra atrapa fins al punt de fer impossible deixar de llegir-la.

A partir de la seua lectura, es deixaran de veure determinades coses amb els mateixos ulls, i ja mai més es percebrà i se sentirà de la mateixa manera.

El llibre serà presentat per Isabel Adam, i en l’acte participaran José Luis Victoria, d’Edicions Fades, María Hurtado, de L’Espolí, Pere Blanco, regidor de Cultura, i el mateix autor.