algadins museu valencia de la festa  rondalla Adesiara Fandanguers  Bolero d’Algemesí la veu d'algemesí El passat dissabte 3 de juny, amb el claustre del Museu de la Festa d’Algemesí de gom a gom, Algadins, Grup de Danses oferí un espectacle de balls, música i poesia. Hi pogueren comptar amb els seus col·laboradors habituals, la rondalla Adesiara Fandanguers, i també amb la participació del rapsode Joan Femenia, qui ens recità uns poemes de Teodor Llorente, Dolors Monserdà i Marc Granell.
Les tres seccions d’Algadins, que ja sumen més de 50 membres, pujaren a l’escenari al ritme del tabal i la dolçaina i encetaren la vetlada ballant el Ball de Plaça de Torreblanca, una peça d’una localitat castellonenca molt vinculada al grup. L’Escoleta Infantil i Juvenil agafà el protagonisme en els següents tres balls tal de mostrar al públic part de la bona faena feta durant la temporada als assajos de dissabte. Els xiquets i xiquetes demostraren que l’associació compta amb un bon planter de cara al seu futur.
A continuació, Joan Femenia prengué l’escenari i recità “Vora el barranc dels Algadins”, poema d’on l’associació prengué el seu nom, al ritme de les notes del Bolero d’Algemesí. La secció adulta d’Algadins ens va anar oferint un recull de balls de diversos indrets de les nostres comarques, com ara la Pedreguera de Benissa, les Tomasines de Xàtiva o el Prim de Figueroles, on es van anar afegint els membres de l’Escola d’Aprenents.
Després d’uns quants balls i un parell de poesies més, els més jóvens tornaren a pujar a l’escenari i l’espectacle es tancà amb una ballada conjunta de la Jota de Llíria.
Amb aquest espectacle, el grup algemesinenc tanca el curs i enceta una nova etapa, de la qual aniran descobrint-nos les novetats i el seguit de projectes que el grup està perfilant.