Algemesí promociona la Festa de la Mare de Déu de la Salut i la Setmana Taurina a Fitur.

LVA.-  Algemesí està present de nou a la Fira Internacional de Turisme de Madrid amb la presentació de l’oferta turística per a 2024. La ciutat té presència permanent a l’estand dedicat al Patrimoni UNESCO de la Comunitat Valenciana, on s’informa al públic del turisme festiu, cultural i natural. La Festa de la Mare de Déu de la Salut, la celebració de la falles i el toc manual de campanes, Patrimonis de la Humanitat per la UNESCO, juntament amb la construcció anual de la plaça de bous, són de nou protagonistes, no sols en l’àmbit local, sinó també en el de tota la Comunitat Valenciana.

El Museu de la Festa també està representat en l’espai UNESCO en el qual informat no sols de les nostres tradicions festives, sinó també de l’oferta de turisme històric, cultural, natural i d’esdeveniments. Per a tal fi s’han dissenyat unes targetes postals amb tota la informació mitjançant codis QR.

Els actes preparats per Algemesí s’han centrat en la jornada inaugural en la presentació del calendari festiu d’Algemesí, amb el títol, “Algemesí, la ciutat dels tres patrimonis UNESCO”, en un acte en el qual han participat el director del museu, Julio Blasco; la primera tinent d’alcalde, Carmina Borrás; i el regidor de Turisme, Festes i Patrimoni, Natxo Silvestre, que va donar pas a la presentació de la Festa de la Mare de Déu en 360º a càrrec del tècnic de Riberana, Víctor Rei.

A continuació, el restaurant “La Mesedora”, guardonat amb el premi “Cacau d’or”, ha representat la gastronomia algemesinenca, amb la presentació de la seua proposta “De l’esmorzar a l’arròs”, així com la seua aposta pel geladet.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón; el president de la Diputació, Vicente Mompó; i el conseller de Cultura, Vicente Barrera, han visitat l’espai d’Algemesí on se’ls ha fet lliurament d’un tronc original emprat en la construcció de l’artesanal plaça de bous, amb un gravat al·lusiu a la declaració BIC del sistema constructiu de l’emblemàtica plaça.
L’objectiu, segons ha explicat l’alcalde, és “fer extensible l’interés que desperta la declaració de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO per a les nostres festes, a tots els àmbits de l’oferta turística que presenta la ciutat durant el mes de setembre i al llarg de tot l’any”.

En aquest context es presenta també la celebració de les falles, el toc manual de campanes i la Setmana Taurina, que té lloc l’última setmana de setembre.

El turisme familiar i cultural ha augmentat notablement des del reconeixement atorgat per la UNESCO. Per aquest motiu, la Tourist Info d’Algemesí, situada en el Museu Valencià de la Festa, ha desenvolupat programes d’un dia de duració en la qual els visitants s’acosten a la realitat històrica, artística, festiva i paisatgística.