Trenzano explica que l’ajuntament intenta controlar la “preocupant” evolució dels contagis.

Algemesí actua per a evitar un rebrot del Covid-19 a la volta de vacancesLVA.-  Marta Trenzano, alcaldessa d’Algemesí, ha lamentat el plante dels venedors del mercat ambulant que es munta cada dissabte en la localitat davant l’ordre de reduir hui les parades a la meitat com a mesura de prevenció per a frenar possibles contagis per Covid-19 entre els veïns en un cap de setmana que coincideix amb la volta de vacances. “La nostra prioritat és preservar la salut pública per a evitar que una situació preocupant es convertisca en alarmant”, ha explicat Trenzano.

Algemesí registra 22 casos actius de Covid-19 segons les últimes dades difoses per la Conselleria de Sanitat el divendres passat, el triple que fa tres setmanes. L’evolució ha sigut similar en el departament de Salut de la Ribera, en el conjunt de la Comunitat Valenciana, fins i tot pitjor en altres comunitats autònomes.

L’Ajuntament també ha suspés el concert de la Societat Musical d’Algemesí previst per a demà; ha traslladat a l’edifici polivalent el concert previst la Nit del Retorn, que se celebrarà a porta tancada i amb aforament restringit; ha limitat a l’interior de la Basílica tots els actes de la Novena de la Mare de Déu; i ha reduït a la meitat els llocs del mercat ambulant del dissabte perquè aquest cap de setmana coincideix amb el retorn a la localitat de gran nombre de veïns que han passat les vacances fora.

“L’única cosa que pretenem és reduir les possibilitats de contagi”, ha declarat Trenzano, “volem evitar coste el que coste que hàgem d’aplicar un nou confinament, que seria desastrós no sols per als venedors ambulants sinó per al conjunt de la població”. També ha comentat que l’Ajuntament estudiarà una reducció de les quotes que paguen els venedors ambulants per a pal·liar la reducció de les vendes que porten aparellades les mesures de prevenció que s’han adoptat per a protegir la salut pública a Algemesí.