Ahir dimarts 11 de juliol, el Saló de Plens de l’Ajuntament va acollir la presentació de la jonegada que Nek Romero lidiarà dijous que ve dia 20, en la Fira de Juliol de València.

LVA.-  L’acte, presentat pel director de La Veu d’Algemesí, Carlos Bueno, va comptar amb la participació del joneguer junt a José Javier Sanchis, alcalde de la localitat; Víctor Zabala de la Serna, gerent de “Espacios Nautalia 360”, i Alberto Fernández, president de la Comissió Taurina.

En el transcurs de la presentació, es va anunciar que l’empresa gestora de la plaça de la capital facilitarà la venda d’entrades en el nostre municipi perquè els aficionats no s’hagen de desplaçar fins a les taquilles. En concret, la botiga de roba “Fetixe”, situada en El Teular, serà el punt on es podran adquirir les entrades per a vore a Nek en la pròxima Fira de Juliol.

València és la que m’ha permés fer la temporada que estic fent. Algemesí em va donar l’oportunitat de debutar amb cavalls, però la plaça de bous del carrer Xàtiva és la que m’ha donat repercussió”, va explicar Nek durant la seua intervenció. Davant la cita del pròxim dijous 20, va detallar que “la meua major preocupació sóc jo mateix. La preparació mental és el que més em preocupa. Assumir el tercer paseíllo de l’any en la plaça de València és una responsabilitat tremenda”, va afegir.

Per part seua, Víctor Zabala va voler posar en valor el conjunt de la Fira de Juliol. “El projecte de Nautalia, amb Rafa Garrido al capdavant a València, és una aposta per la història d’esta plaça. La ferma aposta per esta Fira és un compromís per a recuperar l’esplendor que ha tingut històricament. No és qüestió de quantitat, sinó de qualitat”. En aprofundir en la figura de Nek Romero, Víctor Zabala va remarcar que “no vam tindre cap dubte a l’hora d’anunciar-lo. Sempre els toreros valencians han tingut un paper molt important en la història recent del toreig i Nek Romero ha demostrat tindre qualitats per a poder arribar molt lluny”.

En el tancament de l’acte, l’alcalde José Javier Sanchis, va destacar que “Algemesí té l’esperança que Nek arribe a ser figura del toreig. Ha demostrat estar preparat i vull desitjar-li molt èxit i dir-li que el seu poble estarà al seu costat en els moments bons i en els difícils, que esperem que siguen els menys possibles”, va continuar. “Hem fet molts esdeveniments en este saló de plens este mes i estem davant el que més gent ha congregat, la qual cosa demostra la força del bou dins de la història i la tradició d’Algemesí”, va finalitzar.