L’Ajuntament d’Algemesí aprova la signatura del Pacte de les Alcaldies per tal d’aconseguir una reducció d’un 40% de les emissions municipals de CO2.

Els grups polítics de l’Ajuntament d’Algemesí, amb vots favorables de tots els grups polítics, han aprovat al plenari l’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i Energia.  Aquest pacte consisteix en la reducció municipal de les emissions de CO2 en un 40% a partir de mesures d’eficiència energètica i accions relacionades amb la promoció d’energies renovables i mobilitat urbana sostenible abans del 2030.

El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvá, ha assenyalat que “l’adhesió a aquest pacte va ser impulsada pel PSPV quan erem oposició, allà pel 2011. Eixa va ser la nostra primera moció de la legislatura, senyal del nostre compromís ambiental i social.” A més, recalca que l’objectiu d’aquesta proposta és implementar una política ambiental clara, decidida i que és un compromís no sols del govern sinó de tot el poble Algemesí.

Entre els objectius a destacar que s’han proposat es troben la millora de l’entorn i del medi ambient municipal, contribuir de forma local a la reducció dels gasos d’efecte hivernacle, millorar la salut dels veïns d’Algemesí, incentivar una economia local encaminada a sectors energètics fins ara poc estimulats, reduir la dependència energètica del municipi d’Algemesí, reduir la factura energètica del  municipi, crear una consciència ambiental mitjançant la difusió de les accions realitzades i reforçar la mobilitat urbana sostenible.

L’adhesió a aquest pacte contarà amb l’ajuda de l’Agencia Energètica de la Ribera i de la Diputació de València, ja que ambdós organismes han demostrat el seu compromís i recolzament per a dur a terme aquesta mesura.

La Diputació de València, complint amb la part més pragmàtica de la mesura, dotarà d’ajudes a aquelles poblacions que estiguen adherides a aquest pacte i el tinguent totalment vigent, és a dir, on l’eficiència energètica estiga present.

L’alcaldessa, Marta Trenzano, va concluïr l’aprobació de la proposta amb l’afirmació del que es pretén amb aquesta mesura “no volem únicament millorar l’entorn d’aquesta generació, sinó l’entorn que acompanyarà als fills dels nostres fills. Volem gaudir d’un Algemesí més saludable, però no sols nosaltres, sinó les generacions que ja venen darrere nostre. No tenim cap dret a deixar-los un entorn pitjor del que nosaltres ens hem trobat.”

Font: algemesí.net