– Els centres escolars duran a terme activitats el matí del 8 de març que conclouran amb la lectura d’un manifest.
– La regidoria d’Igualtat portarà dues campanyes per a sensibilitzar davant la violència de gènere i la igualtat de gèneres.
Les diverses associacions d’Algemesí han organitzat, junt a la regidoria d’Igualtat, diverses activitats per a reflexionar i promoure la visibilitat dels drets de la dona al voltant de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.
El 8 de març, des de les 11 hores en la plaça Major, els centres escolars participaren amb diverses activitats com “performances”, cançons, i representacions que realitzarà l’alumnat per a expressar les seues reivindicacions, sota el lema escollit pels centres escolars «Si les dones parem, el mon s’atura». A les 12 del migdia, en aquest mateix escenari, es llegirà el manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.
Al llarg de la setmana les diferents associacions locals juntament amb l’Ajuntament, han preparat diverses activitats. L’Associació d’ames de casa “Tyrius” organitza actes cada dia. Entre ells destaquen el taller “Dus l’Acadèmia Valenciana de Llengua en la butxaca”, a càrrec de l’acadèmica d’aquesta institució, Immaculada Cerdà, així com la conferència de l’exalcalde d’Algemesí, Emili Gregori, que farà un repàs del paper de les dones en les cançons de Joan Manuel Serrat. 
Per la seua banda, l’associació de dones feministes “ l’Eixam” ha organitzat el divendres 9 de març –biblioteca municipal, 19.30 hores- la xerrada “La precarietat té mans de dona”, a càrrec de Carmen López i Yolanda García, representant i portaveu respectivament, de les Kellys de Benidorm. A continuació es projectarà el curtmetratge “Organitzar l’impossible”.
L’Associació poètica i literària “Apyldea” ha organitzat el dijous 16 de març – en el Casino Liberal, a les 19 hores – la xerrada “La màgia de les dones científiques”, a càrrec i Enric Ramiro, llicenciat i doctor en Geografia i Història, Master en Didàctica de les Ciències Socials, Geografia , Història i Art per la Universitat de València.
Al llarg de la setmana vinent, a més, es duran a terme dues campanyes que tenen com a finalitat sensibilitzar sobre les desigualtats de gènere. 
La primera campanya “Pels Bons Tractes” es presentarà en la sala de plens, el dimarts 13 de març a les 20 hores. Es tracta d’una campanya per a la prevenció de la violència sexista en espais de festa i d’oci nocturn, per falles. Per a fer-la mes participativa, s’han elaborat 70.000 tovallons per als casals fallers amb els lemes “Estima, Implica’t, Respecta, Diverteix-te” i “Amb violència no hi ha igualtat”, on s’han incorporat dos números de telèfon; 016 de marcació abreujada del servei telefònic d’informació i d’assessorament jurídic en matèria de violència de gènere, i 112 d’emergències. 
Amb la segona campanya l’Ajuntament presenta “Espai de reflexió violeta”, i que se situaren en els propis centres educatius, i els espais municipals com l’Ajuntament, Museu de la Festa i Biblioteca Municipal. 
La regidora d’Igualtat, Fina Machí ressalta que l’objectiu d’aquesta campanya és promoure la reflexió entorn de la igualtat i promocionar un espai de reflexió permanent en els propis centres on tant l’alumnat com el professorat o la ciutadania i la plantilla de l’ajuntament en la resta d’espais, puguen expressar les seues idees, reivindicacions al voltant de la igualtat de gènere. Machí ha destacat la importància de treballar conjuntament amb els centres educatius, la coeducació, per a conscienciar i sensibilitzar des d’edats primerenques sobre la necessitat de mantenir conductes de respecte i en defensa de la igualtat entre homes i dones.