El govern d’Espanya reconeix Algemesí com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, una declaració que permetrà impulsar els diversos projectes municipals.

LVA.-  La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha entregat a l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació en el transcurs d’un acte organitzat pel ministeri i celebrat a Sagunt el 14 d’abril.

Aquesta distinció reconeix Algemesí perquè aposta decididament per la innovació en les polítiques públiques i que potencien en el seu territori estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

També es premia el rellevant paper de l’Ajuntament d’Algemesí en la promoció del territori com un element indispensable que determine la dinamització econòmica i social.

El govern espanyol ha valorat en Algemesí la iniciativa innovadora de prestació de serveis públics, govern electrònic, lliure accés a la informació i compra pública d’innovació com a motor d’I+D+I, investi- gació+desenvolupament+innovació. També totes les actuacions que s’alineen amb els objectius de l’Estratègia Horitzó Europa.

L’alcaldessa ha agraït el treball portat a terme pels tècnics municipals i ha assegurat que Algemesí manté ara el compromís de treballar en una línia de creixement com a ciutat de la ciència i la innovació dins la “Xarxa Innpuls””.

Per a la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, “són els municipis que lideren el canvi al nostre país, que implica treballar amb tota la societat en objectius comuns perquè el futur passa per tendir ponts de cogovernança i un lideratge local col•laboratiu”.