Diversos escenaris en la ciutat acullen una mostra única del 14 al 16 d’octubre.
Noves tecnologies, arts plàstiques, música, dansa i tot açò dirigit als joves és la proposta per a aquest cap de setmana de la primera edició del FACT, el Festival d’Art, Cultura i Tecnologia d’Algemesí.
El divendres 14 d’octubre serà el dia dedicat al món de la tecnologia, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica i l’Institut Bernat Guinovart d’Algemesí. Està previst utilitzar l’edifici polivalent de la ciutat per a concentrar en la sala principal  amb una superfície de 1.300 m2 i un aforament de 1.000 persones per a totes les exposicions i demostracions, així com les aules de formació per a xarrades i ponències.
La Universitat Politècnica de València oferirà activitats de geomàtica i enginyeria industrial. Un mapa dinàmic i interactiu utilitzarà la tecnologia de Realitat Augmentada (RA) per a configurar diferents escenaris topogràfics actualitzats en temps real. També s’hi podran descobrir drons i l’IES Bernat Guinovart exposarà diferents màquines, maquetes i simuladors realitzats pels seus alumnes de diferents cicles de formació. Els últims avanços tecnològics estaran a l’abast del públic en el Centre Polivalent.
A la nit serà el torn del teatre amb l’actuació de Caterva Teatre amb l’obra El pacient, al Teatre Municipal.
El dissabte 15 d’octubre, al matí, hi haurà actuacions simultànies, en escenaris situats en diversos punts distribuïts pel centre de la ciutat, de diferents disciplines (art audiovisual, pintura, música, escultura, performances, etc.), amb artistes locals i comarcals. Noms com Flightcase, Verónica Forner i Stereocolor entre altres estaran allí
Per a les arts escèniques, cal destacar la col·laboració de l’Escola de l’Actor de València. Els hostalers locals s’involucraran també en les activitats diürnes amb ofertes i activitats en els seus locals i terrasses. De la mà de Salir con Arte la pintura serà una de les activitats més participatives i divertides per a tots aquells assistents que desitgen llançar-se sense por i descobrir les seues habilitats amb el pinzell.
A la vesprada començaran una sèrie de concerts en el recinte municipal de l’antic escorxador, en el qual es podrà gaudir de la música de grups del panorama nacional amb uns teloners locals d’excepció. Actuaran els grups Tórtel, Atupa, Atzembla, Novembre Elèctric i Tardor.
El diumenge 16 d’octubre tindrà lloc un concert diürn a la Xopera, un paratge natural espectacular situat als afores de la localitat, on es podrà gaudir a més de la música d’un ambient de singular bellesa de la mà de la Cabanilles Jazz Band.
La regidora de Joventut, Palma Egido, ha destacat que el festival és “un exemple d’interdisciplinarietat on té cabuda la música, la dansa, l’art i les noves tecnologies i és un reflex de les inquietuds d’una nova generació de joves”.