L’Ajuntament d’Algemesí, a través de les regidories d’Igualtat i Cultura, diverses entitats com centres escolars, la Biblioteca Municipal i la llibreria Samaruc s’han sumat a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la xiqueta a la ciència.
L’Assemblea de Nacions Unides va designar l’11 de febrer per a impulsar i reivindicar la presència de la dona i la xiqueta en l’àmbit científic. En la seua resolució, l’ONU convida a totes les organitzacions a celebrar aquest dia amb activitats d’educació i sensibilització pública a fi de promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les xiquetes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència.
La regidora d’igualtat, Fina Machí, ha destacat que amb aquestes accions “es pretén visibilitzar les dones científiques, trencar estereotips, crear referents femenins i fomentar la vocació científica en les xiquetes”.
Les activitats principals van adreçades als més menuts. Per una banda, el passat cap de setmana va tindre lloc la projecció de la pel·lícula “Zootropolis”, mentre que hi haurà una animació lectora, “Ho sabies?”, amb Eva Andújar el divendres 16 de febrer a les 18 hores a la Biblioteca municipal, adreçat a xiquets i xiquetes a partir de tercer de Primària.
Per altra banda, la Llibreria Samaruc se suma a la campanya i ha posat en el seus aparadors biografies de dones científiques, per a ajudar a visibilitzar a la dona en la ciència i a fomentar les vocacions entre les xiquetes.