imma cerdà-guardó d'honor algemesiEl reconeixement es lliurarà en l’acte institucional del proper 20 de gener.

L’Ajuntament d’Algemesí ha acordat concedir el Guardó d’Honor de la Ciutat d’Algemesí a Immaculada Cerdà Sanchis. La proposta elevada per les associacions, centres educatius, grups municipals i guardonats a títol individual, li atorga el guardó a títol individual per la seua trajectòria professional i personal dedicada a la defensa, promoció i dignificació del valencià en tots els àmbits, tant des del seu càrrec en l’Administració com en la producció de publicacions en Internet i premsa escrita. És pel seu treball docent i investigador i per la seua projecció laboral i social que va ser nomenada acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El guardó es lliurarà en l’acte institucional que tindrà lloc el 20 de gener de 2019 en el Teatre Municipal, dia en què es commemora el naixement d’Algemesí com a poble independent.

Immaculada Cerdà és llicenciada en Filologia Hispànica en les dos branques de llengua i literatura valenciana, i llengua i literatura espanyola. És tècnica lingüística de la Diputació de València des de 1990 i cap de la Unitat de Normalització Lingüística d’aquesta institució des de l’any 2000 per concurs de mèrits. En el seu currículum destaca haver impartit nombrosos cursos de formació i publicacions en Internet i en premsa escrita. Des de 2016 és acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.