festa museu de la festa la veu d'algemesi Algemesí continua amb la difusió del seu patrimoni cultural, cada vegada més demandat per les autoritats valencianes per ser representats en actes culturals i turístics.

El dijous el Museu Valencià de la Festa participa junt a la conselleria de Cultura a l’exposició «El Patrimoni Immaterial Valencià» que s’inaugurarà al Museu del Carme de la ciutat de València com a acte d’obertura de la «Primavera Educativa», que es desenvoluparà en el llit del Túria i al barri del Carme durant tot el cap de setmana.

El divendres el ball de Bastonets inaugurarà la Fira de la Comarques a la Plaça de Bous de València, convidats a participar pel Patronat de Turisme de la Diputació de València «València Turisme». En aquesta mateixa fira el Museu i la Tourist Info, amb estand propi, informaran durant tres dies sobre l’oferta cultural de la ciutat.

Diumenge dia 15, el Museu de la Festa, La Nova Muixeranga i el Tornejants, junt al «Misteri d’Elx», clausuraran la «Primavera Educativa» en marc de la Plaça del Carme i el Claustre del Museu a partir de les 16 hores.

Algemesí i el seu patrimoni de la Humanitat (UNESCO) han arrencat amb força en aquest 2016. Des de gener han participat en les fires internacionals de turisme de Madrid i Barcelona, ​​i han inaugurat el festival «SOM CULTURA» de Barcelona amb una conferència i amb la participació en tres exposicions itinerants en col·laboració amb el Museu d’Etnologia de Catalunya i el Museu de les Cultures del Món. A hores d’ara amb l’exposició del Museu del Carme, la festa d’Algemesí està present en dos centres museístics de la ciutat, ja que hem de recordar la mostra que acull el Teatre Escalante sobre la festa de la Mare de Déu de la Salut des del passat mes de gener.

Font: algemesi.net