‘Viles en flor’ és un programa que reconeix la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis valencians en la potenciació dels espais verds.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí aposta per la infraestructura verda per a millorar la qualitat de vida, així ho corrobora la seua recent incorporació a ‘Viles en flor’, programa que reconeix la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis valencians en la potenciació dels espais verds.

‘Viles en flor’ és un programa nascut a França que s’està estenent a la Comunitat Valenciana a través d’ASFPLANT (Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana), amb el suport de la Generalitat, les diputacions, els col•legis professionals d’Agrònoms i d’Enginyers Tècnics Agrícoles, Iberflora i empreses del sector.

Entre els objectius del programa destaquen promoure els espais verds urbans, contribuir a la millora de la qualitat de vida dels residents, potenciar la cohesió social amb les zones verdes com a punt de trobada i generar espais de formació i debat al voltant de la gestió sostenible municipal.

Algemesí ha lluït com a carta de presentació els espais verds urbans més emblemàtics i polivalents com són el parc Salvador Castell i el passeig Bernat Guinovart; els nous corredors periurbans del Passeig de S. Onofre, el Camí La Tancadeta o el Passeig Fluvial; els recursos naturals i d’oci com el Bosc de Ribera, l’Àrea Recreativa La Xopera o la Llacuna del Samaruc, tot envoltat d’un entorn agrícola privilegiat. A més, ha guanyat en els últims temps espais verds urbans, així com n’ha reformat i millorat, i també ha incorporat mobiliari amb flors i ha desenvolupat actuacions restauradores en els rius Magre i Xúquer, acompanyades de campanyes d’educació ambiental.

A la xarxa de ‘Viles en flor’ destaquen els guardons, anomenats ‘Flors d’honor’, que s’entreguen anualment per un jurat especialitzat als municipis que són premiats pel valor que li donen al patrimoni vegetal i paisatgístic, pel respecte pel medi ambient i per la sostenibilitat i l’ús social i les sinergies amb l’activitat turística.

La regidora de Parcs i Jardins, Palma Egido, ha posat l’èmfasi en el fet que “aquest reconeixent posa en evidència l’aposta d’Algemesí per dotar-se d’una bona infraestructura verda, sostenible i duradora, i implicar-se en la seua millora i ampliació.”