trobada centres valencia de la ribera la veu d'algemesiLa ciutat acull el diumenge 17 d’abril a un centenar de col·legis que duran a terme més de 130 tallers i 40 actuacions.

Els carrers d’Algemesí acolliran vora 20.000 persones en la XXXI Trobada de Centres en Valencià de la Ribera que se celebrarà el diumenge 17 d’abril. Un centenar de col·legis participen enguany. Els distints centres han preparat més de 130 tallers que es distribuiran per un itinerari tancat a través dels carrers del nucli històric de la ciutat.

Hi haurà més de 40 actuacions repartides en quatre escenaris. En el principal, el de la plaça Major, hi haurà actuacions matí i vesprada. Els altres tres, ubicats en el Museu de la Festa, en la plaça del Mercat i en la plaça de la Mare de Déu dels Àngels ofereixen també una programació completa de matí.

S’han convocat les autoritats convidades a les 9 hores per tal d’acudir a la plaça de Cabanilles. Allí es concentraran els centres participants per a eixir en cercavila cap a la plaça Major.

El rei En Jaume i Na Violant junt amb el cabuts, personatges del Berca grup de danses, encapçalaran la cercavila. Per ordre, hi desfilaran dos pancartes: una, amb representats dels centres escolars; i l’altra, amb les autoritats i els representats d’entitats i institucions. Els seguiran els centres escolars d’Algemesí i la resta de centres, acompanyats per dolçainers i tabaleters. Tancarà la cercavila el grup Trabukatu.

Des de la plaça Cabanilles, els participants es dirigiran a la plaça Major pel parc de Salvador Castell, el carrer de Sant Josep de Calassanç i el carrer de la Muntanya. En l’escenari principal hi hauran parlaments de benvinguda i, tot seguit, se soltaran trenta-un coloms i es dispararan trenta-una carcasses, que simbolitzen la 31 edició de la Trobada.

Els tallers oferiran activitats divertides i variades a partir de les 11.00 hores. En un itinerari de més d’un quilòmetre centres, associacions i institucions mostraran el que han preparat per a l’ocasió. A les 13.45 hores una dansada recorrerà el carrer de la Muntanya fins a la plaça Major.

Serà el moment perquè veïns i visitants gaudisquen de la jornada gastronòmica preparada per diversos establiments hostalers que han volgut sumar-se a la festa pel valencià.

De vesprada, només hi haurà programació en l’escenari principal de la plaça. A les 17.00 hores clourà la jornada l’actuació de Dani Miquel i els Ma-me-mi-mo-músics.

S’ha editat una revista especial Infotrobada que inclou una informació detallada: plànols, llistat de tallers i entitats participants, itinerari i programació completa de cada escenari. S’ha repartit, per famílies, en tots els centres escolars d’Algemesí i en els centres de la Ribera que participen en la Trobada.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha agraït el treball del Comité Organitzador format per professorat i membres de les AMPA de tots els centres d’Algemesí. Així mateix, ha destacat “la implicació de nombroses associacions i col·lectius d’Algemesí que s’han sumat a la festa pel valencià i com el teixit associatiu de la ciutat ha mostrat, una vegada més, una identitat particular i pròpia”.

“El valencià mereix una gran festa i tot està a punt. Des que es va firmar l’acord de col·laboració amb la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera-Escola Valenciana, l’entitat Escola Valenciana, s’ha treballat per a rebre amb els braços oberts els representants dels quaranta-set centres de la Ribera per a dur a terme una jornada inoblidable”, assegura l’alcaldessa d’Algemesí.