Mare de Déu de la Salut d'Algemesí com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat (UNESCO Vicent Ramon Pascual Giner (Bocairent) la veu d'algemesí“La imatge de la Festa, cartells de Vicent Ramon sobre festes valencianes”.
L’exposició forma part dels actes commemoratius del 5è aniversari de la declaració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat (UNESCO) i està organitzada pel Museu Valencià de la Festa amb la col·laboració de Vicent Ramon Pascual.
La mostra està formada per 45 cartells oficials que van ser editats en el seu moment pels Ajuntaments o entitats organitzadores de cadascuna de les festes valencianes representades (al voltant de 30 festes diferents) i tots ells han estat dissenyats per Vicent Ramon entre els anys 2005 i 2016.
Entre les obres exposades apareixen cartells de Falles de València, Fogueres d’Alacant, Bou amb corda, Carnestoltes, Setmana Santa, Corpus Christi, Fira, festes folklòriques com la processó de la Mare de Déu d’Algemesí o les festes de Sant Agustí de Bocairent, així com una bona representació de cartells de Moros i Cristians de moltes de les principals poblacions valencianes.
L’exposició s’inaugura el proper dijous 24 de novembre a les 19.30 h al Museu Valencià de la Festa i estarà oberta fins el 15 de gener de 2017.
Vicent Ramon Pascual Giner (Bocairent)
Estudia en l’Escola d’Art d’Alcoi.
Exerceix la professió de dissenyador gràfic des de l’any 2000, i l’any 2003 crea el seu propi estudi de disseny a Bocairent (València), des d’on desenvolupa projectes d’entorn gràfic principalment centrats en campanyes de comunicació, cartellisme, disseny editorial, identitat corporativa, il·lustració, senyalització i publicitat.
La seua activitat se centra en àmbits culturals, institucionals, lúdics i empresarials, i habitualment realitza la imatge de festes folclòriques, festivals i esdeveniments culturals.
Premis i publicacions:
Dues vegades obté el primer premi en el concurs de disseny gràfic de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d’Alacant en 2005 i 2010.
Seleccionat per a la Fifth International Triennial of stage poster de Sofia (Bulgària) en 2007.
Ha obtingut més de 90 premis en concursos de disseny i de cartells on cal destacar els primers premis del cartell de Falles de València 2015, Fogueres de Sant Joan (dues vegades), així com diversos cartells per a la Fira de Juliol o el Corpus Christi de València entre altres. També ha estat premiat en concursos de disseny o cartells en diferents parts del territori espanyol, com Salamanca, Navarra, Canàries, Almeria…
Els seus treballs apareixen publicats en diferents revistes i llibres relacionats amb el disseny, com ara la revista Experimenta o la Guia del disseny espanyol (editada per la mateixa revista) o, també, diferents llibres de l’Editorial “index Book” (a les seues col·leccions “Basic” i “Select”). Tambe han sigut publicades diverses entrevistes en premsa nacional i estrangera, com ara a la revista “Paperideas” de la paperera “Fedigoni”, d’Itàlia.
Ha participat en diferents exposicions col·lectives, entre elles “Edetanos ilustrados” a l’Espai Rambleta (2015). Té obra permanent exposada a diferents espais expositius, com el Museu Valencià de la Festa, el Museu Faller de Valècia i el Casal Ferters d’Alacant.