monica dixon premi pintura ciutat d'algemesí la veu d'algemesi

Primer premi en la XXI edició de Mónica Dixon. LVA


Algemesí, fidel a la seua cita anual amb l’art contemporani, obri el termini de presentació online de les obres per a la XXII edició del Premi de Pintura «Ciutat d’Algemesí». El 2016 va a passar a la història d’aquest certamen com l’any en el qual es van fallar dos premis: un, el passat mes de març, corresponent al 2015, i ara al desembre, seguint el programa habitual, corresponent a l’any en curs.
L’alcaldessa, Marta Trenzano, declarava: «El nostre premi de pintura converteix a Algemesí en un punt de referència de l’art contemporani i per açò seguim apostant pel seu prestigi i per l’impuls que suposa en la trajectòria dels finalistes i premiats».
Per a donar cabuda a la massiva participació nacional d’obres a concurs, el certamen té una primera fase online on els participants poden penjar un màxim de dues obres de manera telemàtica seguint pas a pas les indicacions de la web http://premipintura.algemesi.net. El termini serà del 15 al 30 de novembre a les 12.00 hores.
El prestigi d’aquest premi, dotat amb 6.000 euros, es deu en gran manera a l’objectivitat i professionalitat del seu jurat que cada any està integrat per diverses personalitats del món de l’art. Amb açò, en paraules del regidor de Cultura, Pere Blanco, «Algemesí vol seguir sent sinònim de Cultura en majúscules perquè l’art contemporani és la bandera d’una societat en progrés. Per açò, enguany comptem amb la participació de la Diputació de València».
Els membres del jurat es donaran a conèixer en les pròximes setmanes i serà la seua tasca seleccionar les 20 obres que formaran part de l’exposició de les obres finalistes que podrem veure en l’espai de la Sala Municipal – Casino Lliberal des d’aquest nadal fins al mes de febrer de 2017.