busapeuLes rutes estan senyalitzades amb punts d’encontre.

Durant el mes de març s’estan posant en marxa el programa de Bus a Peu als 9 centres d’infantil i primària del municipi d’Algemesí. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte de Camins Escolars “#Algemesí Camina a l’Escola”, impulsada per l’Ajuntament d’Algemesí i que compta amb el recolzament econòmic de l’ IVACE. El seu objectiu principal és el fomentar el desplaçament a peu a l’escola amb la finalitat de crear hàbits saludables i reduir l’impacte ambiental dels desplaçaments diaris.

El projecte s’ha dut a terme en varies fases. En una primera fase del projecte, abril-juny de 2018, es va procedir a fer el disseny dels camins escolars. Cada alumne, amb l’ajuda del professorat i de les mares i pares, traçaren el camí que consideraren més segur des de casa a l’escola en un plànol que se’ls va proporcionar. Tenint en compte les rutes traçades pels escolars, en cada col·legi es triaren 3 camins pels quals anaren més quantitat d’alumnes. Posteriorment els camins proposats varen ser avaluats per un grup de treball format per representants de les escoles, autoritats locals, policia i tècnics de l’Ajuntament d’Algemesí i de l’Àrea d’Educació Ambiental del Consorci de la Ribera, proposant mesures que milloraren la seguretat dels camins escolars.

En el curs 2018-2019, en una segona fase, es va procedir a implementar algunes mesures de viabilitat i a fer la senyalització de les rutes. Per a la senyalització es va convocar un concurs de dibuix entre els escolars. Amb aquest disseny es van a col·locar rajoles a les interseccions del camins seleccionats. Així mateix, s’estan portant a terme activitats i jocs a les escoles per tal de promoure la mobilitat a peu i el coneixement de les rutes escolars.

En la última fase del projecte, s’ha de posar en marxa el servei de Bus a Peu a totes les escoles. Per tal d’efectuar aquest programa s’han fixat Punts de Trobada amb un horari establert (parades senyalitzades en cartells) on l’alumnat i els adults responsables d’ells acudirien i des d’on anirien tots junts al Centre Escolar.

La regidora d’Educació, Fina Machí, ha assenyalat que “la finalitat del programa és anar tots junts a l’escola per tal d’afavorir les relacions socials i augmentar la seguretat de les rutes”.