L’Ajuntament d’Algemesí ha publicat les bases del dotzé certamen del premi cientificotècnic “Ciutat d’Algemesí” per a joves investigadors, nascuts o residents a la Comunitat Valenciana. L’objectiu de la convocatòria és incentivar la tasca dels investigadors i compensar econòmicament el seu esforç per a poder continuar amb noves recerques.
Des de el consistori es considera la investigació com un treball fonamental per a la millora de la societat, i és per tant, amb aquests premis que s’intenta motivar i ajudar els més jóvens a aconseguir finançament i recompensa pels seus esforços. El treballs, individuals o en grup (fins a tres integrants), consistiran en investigacions bàsiques o aplicades relacionades amb qualsevol àrea científica o tècnica universitària. A més, es tindrà en compte la claredat en la redacció i l’atractiu de la presentació.
Com a requisit per a participar-hi, a més de ser nascut o resident a la nostra comunitat, no s’han d’haver complit els 36 anys amb data de 31 de desembre de 2016. Tampoc es podrà presentar cap treball que haja sigut premiat en qualsevol categoria en les últimes convocatòries. A més del premi general guardonat amb 5.000 euros, hi haurà un segon premi especial per a joves investigadors nascuts o residents a la Ribera del Xúquer i que no hagen sigut premiats en la categoria principal, dotat per 1.500 euros.
La documentació necessària per a poder participar es presentarà telemàticament a la pàgina web de l’Ajuntament d’Algemesí, www.algemesi.es, des del dia 12 de setembre fins al 25 de novembre de 2016.
El jurat estarà presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, pel regidor de Cultura, Pere Blanco, per la regidora de Joventut, Palma Egido, i per professorat universitari. Els membres del jurat es reuniran a principis de 2017, i l’alcaldessa atorgarà els premis a proposta del tribunal en el primer trimestre de 2017.