Enguany, per motius de la situació actual de la COVID-19, València Turisme ha decidit celebrar la Fira de les Comarques de forma online el cap de setmana del 18 al 20 de setembre. Un any més, Algemesí participarà en la Fira de Turisme de les Comarques Valencianes que es desenvoluparà a través de una plataforma web, www.firacomarques.com , a la que tant els visitants professionals com el públic general podran accedir. La fira comptarà amb la participació de 58 destinacions de la província, de les quals hi haurà 9 mancomunitats i 49 municipis.

claustre museu de la festa algemesiLVA.-  La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Algemesí, amb la col·laboració del Museu Valencià de la Festa, estarà present a través de la plataforma online. Algemesí, com la resta de municipis, tindrà un espai on podrà donar a conèixer el seu patrimoni cultural i natural i tots els seus recursos turístics i la oferta turística, a través de vídeos promocionals, galeries d’imatges, fullets i catàlegs informatius, entre d’altres.

Està previst que el regidor de Turisme, Edgar Bresó, done a conéixer el atractius turístics de la ciutat en un webinar online que tindrà lloc el divendres 18 de setembre a partir de les 11 hores. El dissabte, dins la secció de gastronomia valenciana, Algemesí aportarà al showcooking un dolç i una beguda típics de la ciutat, les fogassetes i el rocafull a partir de les 18 hores.

El regidor de Turisme, Edgar Bresó, considera que és important estar en aquesta convocatòria: “És important tindre en compte que es tracta d’una fira orientada als municipis però també per a les empreses turístiques que ofereixen després tots els atractius que veuen en la fira en les diferents poblacions. A Algemesí ens interessa vendre’ns com a destinació turística i oferir tot allò que tenim, què moltes vegades no som conscients. Algemesí presentarà a la fira diverses opcions turístiques: la festa de la Mare de Déu com a principal atractiu però també el Museu de la Festa que ara es pot visitar de forma virtual, turisme de natura amb la Xopera i la Llacuna del Samaruc, les nostres festes…» assegura Bresó.

La Fira de les Comarques s’inaugurarà el dia 17 a les 11.00 h. Els dies 17 i 18 de setembre estaran destinats a accions dirigides únicament a professionals, en col·laboració amb CEAV (Confederació Espanyola d’Agències de Viatges). Els dies 19 i 20 de setembre la Fira estarà oberta a tot el públic, que podrà consultar els espais de cada expositor de forma online.

La Fira comptarà amb activitats, gimcanes, música en directe en streaming, reunions, workshops i showcookings “Del Tros Al Plat”, on es mostrarà en directe la gastronomia valenciana de la mà del Xef Joan Clement. Algemesí estarà present a l’expositor, a les reunions professionals com a destinació turística i també als showcookings amb productes gastronòmics locals, concretament un dolç, les fogassetes, i una beguda, el rocafull.

L’objectiu de la Fira és la promoció online del turisme de les comarques valencianes, en un moment de crisi al sector turístic provocat per la pandèmia de la Covid-19, la realització de la Fira al 2020, el consum d’experiències i productes turístics per als propers mesos i el recolzament de les iniciatives turístiques municipals i empresarials coordinats en la recuperació econòmica de la província.