Per primera vegada l’Ajuntament d’Algemesí ha implantat un servei especial de recollida de paper la nit posterior a la de Reis. El sistema escollit ha continuat el ja implantat del porta a porta.
La nit del 6 al 7 de gener l’Ajuntament d’Algemesí va promoure la recollida porta a porta de paper i cartró en tota la població. Motivada per la vinguda la nit anterior del Reis Mags d’Orient, era d’esperar un nombre elevat de paper i cartró en les cases dels veïns i veïnes d’Algemesí.
Toni García, regidor de Serveis Públics, ha assenyalat que “Algemesí disposa dún sistema de recollida porta a porta de paper i cartró dos dies al més. Fins aquest any, no s’havia realitzat una arreplega excepcional per al dia següent de reis. Semblava lògic i de sentit comú fer-ho, però fins la data, no s’havia fet”.
Els resultats han sigut qualificats com més que satisfactoris: 6.140 kilos de paper i cartró arreplegades. Des de la regidoria de Medi Ambient, l’edil Pau Montalvà ha apuntat: “Molt d’aquest paper i cartró que hem arreplegat, si no s’havera recollit al dia següent, no s’havera ni recollit ni reciclat. S’haguera barrejat amb la resta del fem i per tant, no s’haguera pogut valoritzar. Cal anar posant la paraula sostenible també al costat de la paraula Nadal”.
De forma habitual, les quantitats recollides al poble d’Algemesí pel que fa al paper son de 2.660 kg/dia. Per tant, es valora molt positivament aquest resultat ja que és més del doble que un dia d’arreplega habitual.
“Cada tona de paper reciclat son 17 arbres que no són talats. A més, el reciclatge del paper utilitzat fins un 80% menys d’aigua que el procés de nova fabricació. I el mateix passa amb l’estalvi d’energia: pot arribar fins a un 75%”, explica el regidor Pau Montalvà.
Continuant amb aquesta línia de treball i per reforçar els dos dies de recollida de paper porta a porta, el consistori està estudiant la implantació en determinades zones de contenidors de recollida de paper i cartró.