L’Ajuntament d’Algemesí ha aprovat una ampliació de l’Ordenança Reguladora del Trànsit amb 27 articles nous que regulen per primera vegada la circulació amb bicicleta, en patinet elèctric i en altres vehicles de mobilitat personal. Per al regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Teo Montalvà, «era necessari establir un marc específic per a estos vehicles, que tenen uns drets propis i també uns deures».

LVA.-  A partir d’ara, els patinets elèctrics són considerats vehicles amb caràcter general, i els seus conductors estan obligats a complir les normes de circulació com la resta de conductors de cotxes i motos. Entre les normes previstes, s’estableix que siguen visibles en tot moment i se sanciona l’ús d’auriculars, el mòbil o qualsevol altre dispositiu mentre es condueix.

Quant a la conducció de bicicletes, s’ha regulat la circulació de manera preferent pels carrils bici, encara que també tenen dret a circular per la calçada sempre que no ho facen a una velocitat reduïda i pels carrers per a vianants respectant en tot moment la seua prioritat, igual que pels parcs i jardins. No poden circular per les voreres i zones de vianants.

En l’actualització de l’ordenança també tenen espai els monopatins, patins i aparells similars sense motor amb mesures semblants, com la restricció de no poder envair la calçada i els carrils de circulació de vehicles de motor, excepte per a creuar.

A part de la regulació, des de la regidora de Mobilitat proposen crear un registre d’estos vehicles amb un codi QR que entrarà en vigor en els pròxims mesos. L’ordenança també contempla el compromís de l’ajuntament de mantindre i millorar les diferents infraestructures, així com a assegurar que els usuaris disposen d’una xarxa d’itineraris «completa, suficient i segura».

Respecte a les infraccions, es contemplen lleus, greus i molt greus, i podran suposar sancions econòmiques o la immobilització i retirada dels vehicles.