teixint la història museu de la festa Guillem Alventosa Talamantes la veu d'AlgemesíLa nova exposició d’indumentària «Teixint la Història» s’inaugura el proper dissabte a les 19:30 hores. La presentació estarà precedida per una desfilada sobre la indumentària femenina del segle XX, en què col·laboren 30 joves, estudiants de Caracterització i Art Dramàtic i diverses perruqueries, dirigits pel comissari de l’exposició Guillem Alventosa Talamantes.

El Museu readapta els seus espais per acollir, de nou, una interessant mostra d’indumentària masculina i femenina des d’Egipte fins a l’actualitat. L’exposició està realitzada a partir dels fons donats per la Casa Insa al Museu Valencià de la Festa, que presenta originals i reconstruccions a partir de les teles i retalls que acompanyaven a la col·lecció.

La mostra ofereix 70 vestits utilitzats en antigues representacions teatrals des de finals del segle XIX i XX, i alguns d’ells emprats en les produccions cinematogràfiques durant la dècada dels anys 40. Per la seua adequació i adaptació, han participat 7 modistes procedents del Pla d’Ocupació Conjunt de les administracions públiques valencianes i l’Ajuntament d’Algemesí a través de l’Agència de Desenvolupament Local, amb la posada en marxa d’aquest taller d’ocupació per a la reconstrucció d’aquesta indumentària en col·laboració amb la Diputació de València i el SERVEF.

Les modistes han estat dirigides pel comissari de l’Exposició Guillem Alventosa Talamantes, que col·labora amb el Museu Valencià de la Festa des de març de 2014 per treure a la llum i inventariar les més de 2.000 peces donades al Museu per la Casa Insa.

El disseny de moda i la indumentària sempre han estat uns grans desconeguts dins de l’àmbit de l’art. Aquesta matèria, inclosa dins de les arts aplicades, mostra grans mancances a nivell bibliogràfic i documental, fet que dificulta l’estudi i seguiment de les múltiples variacions del vestit antic i modern a través de totes les seues interpretacions.

Aquesta exposició mostra la història de la indumentària occidental, exactament des d’Egipte, Grècia, Roma, Bizanci i Edat Mitjana passant pels segles XV i XVIII fins a arribar al XX, a través de la moda femenina i masculina, la qual ha sofert moltes variacions marcant tendència en diferents contextos històrics com l’Imperi Romà, França durant el segle XVIII, Anglaterra a finals del XIX, entre altres.

La nova exposició d’indumentària «Teixint la Història» s’inaugura el proper dissabte a les 19:30 hores. La presentació estarà precedida per una desfilada sobre la indumentària femenina del segle XX, en què col·laboren 30 joves, estudiants de Caracterització i Art Dramàtic i diverses perruqueries, dirigits pel comissari de l’exposició Guillem Alventosa Talamantes.

Font: algemesi.net