Imatge de exposició boix la veu d'algemesíLa mostra revisa la relació entre la paraula i la imatge a partir de l’obra gràfica i impresa de Manuel Boix.
La ciutat d’Algemesí i la Nova Muixeranga reten tribut a Manuel Boix, mestre de l’art contemporani el nom del qual va lligat a la història, la literatura i la identitat valenciana. L’exposició “Imatges i Identitat” revisa l’obra gràfica i impresa de Boix, que ha posat rostre als principals personatges de la història i la literatura valenciana, des de Jaume I als Borgia. El seu amor a la literatura és un idil·li apassionant entre les lletres i la imatge. A ell, li devem el rostre de Tirant lo Blanc i tot un seguit de personatges de la nostra iconografia històrica.
La mostra, comissariada per Vicent Josep Escartí, barreja art, literatura, història i sentiment al voltant de la figura de Boix, que ha sabut embastar com ningú modernitat i tradició com a base per a la construcció de la cultura des de l’epicentre de la Ribera. Com assenyala l’alcaldessa Marta Trenzano: “Compartim fidelment aquest lema, ja que Algemesí el fa sentir en les seues festes i en les exposicions que impulsen la creació contemporània”.
Precisament, Manuel Boix ha donat forma i imatge a molts esdeveniments culturals d’Algemesí com l’Aplec de Cultura Tradicional i les il·lustracions per a les publicacions sobre Cabanilles i Martí Domínguez. També és autor de les serigrafies del Sant Jaume de Ribalta “per la qual cosa sentim a Boix molt nostre”, comenta Pere Blanco, regidor de Cultura.
Però a més, aquesta exposició és una expressió d’afecte i admiració a l’obra Manuel Boix, impulsada per la Nova Muixeranga en un acte de “germanor” entre les ciutats d’Algemesí i l’Alcúdia dins dels actes de la Muixerola 2017. Ambdós ciutats uneixen les seues mans i uneixen forces perquè la cultura siga el pilar de la nostra societat, orgull i identitat amb els quals mirar al futur, i un emocionat gest de reconeixement a la trajectòria de Manuel Boix.
La mostra, que compta també amb la col·laboració de l’Associació Joan Girbés i CIM Consultors, s’inaugura dissabte 25 de novembre a les 12 hores i romandrà oberta fins al 7 de gener de 2018.