Algemesí ha estat seleccionat per a adherir-se al programa de Municipis Innovadors de Las Naves a través d’un conveni amb la Direcció General d’Innovació de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un programa que tria a un total de sis municipis de tota la Comunitat Valenciana cada any per assessorar-los i acompanyar-los en el disseny i la implementació del seu propi Pla Estratègic d’Innovació.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que va per la seua segona edició, és crear una xarxa de persones, coneixement i innovació a la Comunitat Valenciana mitjançant el foment de la cultura i l’acció innovadora cap a models de governança orientats a missions, és a dir, models estratègics que tenen com a finalitat aconseguir objectius específics.

La setmana passada els sis municipis seleccionats van iniciar la seua formació  per tal d’adquirir les capacitats i recursos necessaris per a impulsar la innovació i la transformació digital.  El primer taller es va centrar en realitzar un diagnòstic per a identificar els reptes de cada localitat i els agents i iniciatives locals destacades. En el moment actual del procés, els esforços van dirigits a la redacció del marc estratègic mentre que en setembre hi haurà unes jornades de treball desenvolupades en cada municipi i, per últim, en octubre tindrà lloc la presentació pública dels resultats i del document estratègic.

En el cas d’Algemesí, és l’Oficina Tècnica i Econòmica d’Algemesí (OTEA) l’encarregada de seguir aquesta formació per a crear els fulls de ruta del procés de transformació, en conjunt amb el departament d’Informàtica municipal i L’Agència de Desenvolupament Local (ADL). En aquest procés rebran formació, facilitació de processos participatius en l’àmbit local i suport en la comunicació, entre altres.

Palma Egido, regidora de Promoció Econòmica, ha destacat que participar en aquest programa significa donar un pas més enllà en el camí ja iniciat per l’Oficina Tècnica d’Economia d’Algemesí cap al desenvolupament local, les propostes integrals i la innovació.