riu Magre mans al riu algemesi  fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíLa Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Algemesí se suma una vegada més a la macro neteja de residus ‘Mans al Riu’ que, des de l’any 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels nostres rius. Durant la darrera edició de la jornada van participar 22 municipis i 620 voluntaris, que van retirar gairebé 8 tones de residus dels trams de riu on s’actuà.

Enguany el ‘Mans al Riu’ de la Fundació Limne aconseguix un nou record d’afiliació, sumant la participació dels municipis d’Albaida, Alborache, Alcoi, Alfarb, Algemesí, Almassora, Altea, Alzira, Benaguasil, Beniarbeig, Borriana, Canals, Catadau, Cocentaina, Cullera, Gandia, Gestalgar, La Vila Joiosa, L’Alcudia, L’Alqueria d’Asnar, L’Eliana, La Pobla Llarga, Llombai, Manises, Morella, Muro d’Alcoi, Ondara, Onil, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Sueca, Torreblanca, Torrent, Vallada i Vilallonga, que uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport dels ciutadans que vulguen implicar-se en la campanya.

Des de Limne assenyalen que «esta anualitat es batran rècords de participació ja que, a banda dels municipis tradicionalment compromesos amb la campanya s’han sumat noves localitats mercès al patrocini de Global Omnium i el projecte Libera d’Ecoembes». El recolzament de projectes de millora dels nostres rius, com el que aporta Algemesí són imprescindibles per «teixir una xarxa col·laborativa entre administracions, entitats conservacionistes i la societat civil».

El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvá, há assenyalat que «tornem a sumar-nos a aquesta iniciativa de la Fundació Limne que té per finalitat la cura i millora de l’entorn del riu Magre. Sobre aquest ecosistema ja hem realitzat altres tasques de millora i conscienciació. Ara, continuem la seua millora i fem una crida per a que la gent prenga consciència de la necessitat de tindre cura del medi ambient. «

«A l’activitat pròpia de neteja, hem sumat aquest any animació musical, presència d’un monitor que explicarà al voluntariat que és un ecosistema fluvial i quins són els perills que corre, així com tallers per als més menuts i un xicotet esmorzar per a reposar forces. Completem així l’activitat de Mans al Riu», assegura Montalvà.

 L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials on s’actuarà, es farà incís en els mitjans que hi ha hui dia per gestionar els residus.

Totes les persones que desitgen sumar-se a l’activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’anar el dissabte 21 d’abril, a les 10 hores, a la Xopera, en l’accés al riu Magre des d’on s’accedirà al punt d’actuació. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia escrivint a participa@limne.org o cridant al 635475706.