L’Ajuntament signa un conveni amb ACSA i Empal per a injectar 160.000 euros en botigues i serveis de la ciutat.

targeta activa algemesi acsa empalLVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí posarà a la venda a partir del pròxim 17 de novembre 4.000 targetes moneder que proporcionarà la Caixa Rural per 20 euros. Cada targeta estarà carregada amb 40 euros que es podran consumir en els establiments adherits a la iniciativa municipal ‘Targeta Activa’. Qualsevol veí major d’edat podrà demanar una targeta a través de la web Algemesí Participa. Els interessats han de sol·licitar una cita prèvia per a comprar la targeta a partir del pròxim dimarts. Les compres amb la ‘Targeta Activa’ es podran realitzar des de l’un de desembre fins al 31 de gener. Els comerços disposen de termini fins al pròxim dilluns per a adherir-se a la iniciativa i beneficiar-se de la subvenció municipal. Els usuaris podran consumir els 40 euros de cada targeta en una o diverses compres fins a esgotar el crèdit.

L’alcaldessa d’Algemesí, els màxims responsables de l’Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí (ACSA) i de l’Agrupació Empresarial d’Algemesí (Empal) han signat un conveni a tres bandes per a impulsar el programa ‘Targeta Activa’, que injectarà 160.000 euros en els establiments de la ciutat en dos mesos, la meitat de les arques municipals i la resta de la butxaca de cadascun dels usuaris de la targeta.

“Són diners que ixen del poble i reverteixen al poble”, ha explicat l’alcaldessa Marta Trenzano. “Quan elaboràrem el pressupost municipal per a 2020 no teníem previst que arribara cap pandèmia”, ha dit Trenzano, “la pandèmia ho altera tot i hem hagut de fer diverses modificacions de crèdit per a introduir, per exemple, les ajudes als autònoms. Ara fem un pas més per a revitalitzar el comerç local i estimular les compres a les botigues del poble”.

Mariano Clemente, president de Empal, ha destacat que la ‘Targeta Activa’ “és una acció comercial en benefici dels nostres associats, tant comerços com empreses de serveis, que persegueix lluitar contra el macrocomerç i les grans superfícies per a afavorir a les famílies, a Carme, a Rosa, a persones que coneixem i que han patit molt en els seus establiments les limitacions d’aforament i d’horaris forçades pel Covid”.

Mª Àngels Sierra, presidenta de ACSA, ha recordat que “els establiments s’han de donar d’alta” per a beneficiar-se de la subvenció municipal i ha subratllat que els ciutadans “només necessiten el seu DNI i sol·licitar una cita prèvia per a duplicar el valor dels 20 euros que costa la targeta”.

Jordi Miquel, director comercial de Caixa Rural, l’entitat que proporciona les targetes físiques, ha explicat que l’entitat pretén “facilitar mitjans de pagament per a les compres com una forma d’ajuda al comerç local, es tracta que les compres es queden al poble”.