algemesi unesco patrimonio inmaterial de la humanidad la veu d'algemesiEl matí del dijous 8 de desembre la processó de la Mare de Déu de la Salut al complet tornarà a prendre els carrers del centre de la ciutat. Serà a les 11 del matí i el recorregut serà idèntic al final de la processó de Volta General. Els balls eixiran del Museu de la Festa per a recórrer els carrers Fustero i Muntanya per a finalitzar com sempre en la plaça Major amb l’espectacular entrada de la imatge escortada per tots els balls al mateix temps dins de la Basílica de Sant Jaume.
Es tracta de l’acte principal d’una sèrie d’activitats que s’han programat amb motiu del cinquè aniversari de la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Prèviament, el dilluns 28 de novembre es reunirà el Consell Valencià de Cultura en el saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí. El divendres 2 de desembre es presentarà el còmic “Vols conéixer la Festa d’Algemesí?” que publicarà la Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’acte tindrà lloc en el Museu de la Festa a les 19.30 hores.
El dilluns 5 de desembre s’inaugurarà la senyalització d’Algemesí com a Patrimoni de la Humanitat, mentre que dimecres es duran a terme danses a la Mare de Déu pel centre de la ciutat i es projectarà en el Teatre Municipal el vídeo sobre la Festa elaborat per Berca TV, que servirà per a explicar les Festes de la Mare de Déu de la Salut als delegats que participen en el congrés internacional de ciutats patrimoni de la humanitat que tindrà lloc a Algemesí al setembre de 2018.
El mateix dia 8 de desembre s’inaugurarà la plaça dels Bastonets, situada al costat de la Capella de la Troballa.
El regidor de Cultura, Pere Blanco, ha destacat l’esforç que s’ha dut a terme en els últims anys per a aconseguir la declaració de Patrimoni de la Humanitat. Per la seua banda, el president del barri de Santa Bàrbara, Juan Trull, ha assenyalat que ests celebracions “formen part de molts anys de dedicació de moltes persones que han treballat per a mantenir la festa”.
Per a l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, “se celebra un èxit que és de tots perquè la Festa és de tots, i es commemora el 8 de desembre que és festiu nacional perquè totes aquelles persones que no poden venir al setembre tinguen l’oportunitat de vindre a veure en directe la processó amb tots els seus balls”.